БудуйТіло. Перезавантаження: чи зможе тренер приборкати норовливих учасників

БудуйТіло. Перезавантаження: чи зможе тренер приборкати норовливих учасників

Проект «БудуйТіло» повертається! На Першому стартує новий сезон проекту під символічною назвою «Перезавантаження».

З 1 квітня протягом трьох місяців нові учасники будуть відвідувати спортзал клубу MAXIMUS, перейдуть на новий режим раціонального харчування та змінять спосіб життя, аби позбутись зайвої ваги. Отож – стартуємо!

Нові учасники проекту і той самий тренер Віталій Андрейчук

Учасники проекту «БудуйТіло. Перезавантаження»

Кілька місяців редакція видання «Перший» шукала нових героїв для проекту «БудуйТіло». Проте більшість публічних осіб, якщо і мають проблеми з зайвою вагою, досить неохоче віднеслись до пропозиції участі у медіапроекті, який передбачав багато фотосесій.

Єдиним, хто довго не роздумував, виявився доктор економічних наук, професор Луцького національного технічного університету Тарас Божидарнік.


Тарас Божидарнік – 39 років.

Одружений, має двох дітей та дуже любить готувати. У цьому можуть пересвідчитись тисячі користувачів соцмережі Facebook, де Тарас Божидарнік інколи розповідає про усі цікаві та «смачні» моменти свого життя.

Часто чоловік готує рибу, м’ясо, смажить картоплю «по-домашньому», стейки, хрумкі деруни і навіть пече млинці та сам ліпить вареники.

Чоловік веде активний спосіб життя, адже окрім сім’ї, його найближче оточення – це студенти. Тарас рибалить, плаває, катається з дітьми на санчатах і велосипеді, подорожує і паралельно проводить лекції та відвідує всілякі наукові конференції.

Зі рік змінив у одязі два розміри і знаю чому: хто слідкує за мною у Facebook, певно помічали, що я люблю готувати і тішити свою сім’ю різними смаколиками.

«Не сказав би, що у мене малорухливий спосіб життя. Я досить активний, але останнім часом почав розуміти, що маю зайву вагу. За рік змінив у одязі два розміри і знаю чому: хто слідкує за мною у Facebook, певно помічали, що я люблю готувати і тішити свою сім’ю різними смаколиками.

Покійна мама дуже любила, коли я щось готував. Казала, що навіть звичайний салат у мене був найкращий. І обидві мої бабусі дуже смачно готували, та любов до кухні мені прищепила саме мама.

Я ніколи не був худорлявим, але таки хотілося б мати презентабельний вигляд і здорове тіло. Тому, отримавши від Першого пропозицію, – подумав і зважився на таку авантюру. Моя родина теж підтримала це рішення», - розповідає Тарас Божидарнік.

За словами Тараса, коли одружився, важив 74 кілограми, та щороку почав додавати у вазі.

Як кинув палити – за кілька місяців поправився на 16 кілограмів. Тарасу Вікторовичу стало некомфортно у своєму тілі, тож поставив собі ціль скинути зайві кілограми і сформувати хороший чоловічий торс і м’язи. Каже, що попри те, що на «горизонті маячить четвертий десяток» – не хоче, аби його називали «дядьком». Тим паче, Тарас Божидарнік завжди в оточенні молодих студентів, які додають йому снаги до активного життя.

Другим учасником проекту «БудуйТіло: Перезавантаження» стала журналістка видання «Перший» та автор текстів цього сезону – Еля Коротинська.


Еля Коротинська – 30 років.

Заміжня, маю двох дітей і по-вуха у роботі. Ніколи не страждала «худобою» і мала апетитні форми. Однак, давні травми після ДТП та народження дітей (дві операції кесаревого розтину) внесли свої корективи у життя, через що з’явилася проблема з зайвою вагою та зайвими сантиметрами.

Так, зі звичних 64 кілограмів у 20-ть я перетворилась у панянку з вагою майже в центнер.

Неабияку роль відіграє і спосіб життя, адже паралельно з кар’єрою журналіста мені доводиться займатись дітьми – відвести в садочок, школу, гуртки, займатись іншими сімейними справами. Через це сформувався ненормований робочий день, який не дає змоги планувати режим харчування.

Звичний день розпочинається з кави, через відвідування заходів і зустрічей досить рідко вдається повноцінно пообідати і зрідка – перекуси «на ходу». Тому повноцінний прийом їжі – здебільшого пізно ввечері. Забравши дітей зі школи та садочка, поспіхом готую вечерю. Паралельно – виконуються домашні завдання зі старшим сином, робляться хатні справи і пишуться чергові матеріали для публікації.

Тож, попри доволі активний спосіб життя, зрозуміла, що самотужки не справлюсь із зайвими кілограмами. Самостійно відвідувати спортзал ніяк не могла наважитись.

Щодо раціону, то не можу сказати, що він не збалансований, адже я люблю готувати, фанатію від спецій та технік приготування. Як і годиться, у раціоні, окрім овочів, круп, картоплі та молокопродуктів – м’ясо і риба. Адже наша сім’я, де окрім мене ще 3 «мужчинчика», без шматка м’яса їсти не сідає.

Тим не менше, окрім банальних котлет з картопляним пюре чи відбивних з макаронами, все частіше експериментую зі стравами: м’ясні рулетики з чорносливом, апетитна корейка під журавлиновим соусом, риба в імбирно-лимонному маринаді і навіть парфе з кролика. Інколи, коли з’являється час, намагаюсь побалувати своїх хлопців чимось солоденьким: сирні кекси, пудинги і шоколадні фондани – смачні, прості у приготуванні і… звісно калорійні.

Тож, попри доволі активний спосіб життя, зрозуміла, що самотужки не справлюсь із зайвими кілограмами. Самостійно відвідувати спортзал ніяк не могла наважитись.

«Копня під дупу» дали колеги, сказавши: «Еля – ти мусиш, бо треба комусь писати про проект»))))

Насправді ж ті, хто знають мене у житті, толерантно ставляться до моїх «маленьких» мінусів, тому на підсмішки про «габаритну і ехвектну жінку» я реагую нормально.

Остаточну роль у моєму рішенні взяти участь у проекті «БудуйТіло: Перезавантаження» відіграв він – «цар бодібілдингу місцевого розливу», тренер та автор проекту Віталій Андрейчук.

Свого часу мені вже пропонували участь у цьому проекті, та «заочно» сформувала для себе думку, що цей тренер – не тренер, а кат, зверхня особистість і взагалі людина, зациклена на здоровому способі життя, дієтах, спорті, протеїнах і тому подібне.

Те ж саме уявлення у мене склалось про відвідування спортзалів: забагато підтягнутих дівчат, яким і так здавалося б немає потреби худнути.

Усі мої сумніви розвіяв той самий «кат» – Віталій Андрейчук. Помітивши мою невпевненість, кинув фразу – «Люблю працювати з такими цілеспрямованими – скоро будеш у мене Дюймовочкою».

Вважала, що для більшості з них бігові доріжки і фітнес – це просто тренд, бо нині «бути здоровим і відвідувати спортзал це – модно». Окрім цього, побоювалась косих поглядів на свої «габарити» від інших більш спортивних відвідувачів. Та, вочевидь, таке враження склалось після невдалої спроби почати відвідувати спортзал у 2011 році.

Усі мої сумніви розвіяв той самий «кат» – Віталій Андрейчук. Помітивши мою невпевненість, кинув фразу – «Люблю працювати з такими цілеспрямованими – скоро будеш у мене Дюймовочкою».

Та мої параметри виявились далекими від ідеальних, як і параметри Тараса.

Тож зустрічайте: третій учасник проекту – тренер спортивного клубу MAXIMUS, відомий бодібілдер Віталій Андрейчук. Здавалося б у попередніх сезонах «Будуй тіло», статях та інтерв'ю про нього вже розповіли усе.

Та хотілося б додати, що саме він і є тією «родзинкою» проекту, яка найбільше мотивує до роботи над собою. Адже кожен клієнт для нього стає не черговим «спортіком», а другом. Віталік – веселий, чіткий і в міру критичний. Любить наполегливість і… морозиво. Так-так. Цей строгий мен інколи любить поласувати морозивом. А, і ще одне – ніякий він не кат. Просто робота у нього така – створювати враження «грізного тренера».

Заміри та зважування

До початку проекту «БудуйТіло. Перезавантаження» ми не були готові і продовжували жити у звичному темпі. Тарас Божидарнік по-чоловічому стримано та виважено розповідав про те, як полюбляє готувати разом з дружиною, сином і донькою. Ділився планами, що на Великодні свята у його друга день народження, то треба буде засмажити шашлик та випити чарочку «за здоров'я».

Як я розумію Тараса Вікторовича…

Навідміну від нього, мене лякала сама думка стати на ваги. Тож коли у коридорі з'явився Віталій зі своїми «помічниками» – спиною пробіг холод.

Якісь ваги в тебе поламані… і «сантиметр» вже розтягнутий...

Помічниками він називає мірну стрічку і свій особистий «детектор брехні» – ваги.

Отож, габарити учасників «БудуйТіло. Перезавантаження» хоч і не були рекордним, проте виявились доволі «вагомими».

Еля Коротинська

Ріст 165 см.
Вага 93.1 кг.
Об'єм плечей 113 см.
Об'єм талії 105 см.
Об'єм тазу 114 см.
Об'єм стегна 66 см.
Об'єм литки 47 см.
Об'єм руки 37 см.

 

 

Та я ще взагалі нічогенька ще в талії)))

Тарас Божидарнік
Ріст 179 см.
Вага 118.8 кг.
Об'єм плечей 141 см.
Об'єм талії 118 см.
Об'єм тазу 118.8 см.
Об'єм стегна 66 см.
Об'єм литки 45 см.
Об'єм руки 45 см.

 

Тарас: «Шо, думав тільки в тебе біцепси літрові?» )))

«Думаю, з Тараса ми «зліпимо» Аполлона. У нього є для цього всі необхідні дані – хороший ріст і розвинена мускулатура. Трохи приберемо зайвих сантиметрів, зійдуть боки і «друге підборіддя». Скоро буде ходити на пари і мірятися зі «студіками» біцепсами», – переконаний тренер.

Щодо стану мого тіла, то Віталій закцентував увагу на м'язах живота, які після двох операцій кесаревого розтину виявились майже атрофованими.

Він зазначив, що це типова причина появи так званого «фартуха» у жінок після народження дітей, оскільки під час операції не має змоги зшити розтягнуті м'язи один в один. Також у жінок після вагітності може виникнути діастаз м'язів черевної порожнини (розходження м'язів живота).

Про особливості схуднення і повернення тіла у форму після вагітності – ми поговоримо в одному з наступних випусків проекту «БудуйТіло. Перезавантаження».

Тим часом, тиждень Віталій Андрейчук спостерігав за тим, як ми харчуємось і випрацював для кожного з учасників індивідуальний режим та меню раціонального харчування.

Думаю, з Тараса ми «зліпимо» Аполлона.

«Я завжди усім наголошую, що краще маленький сніданок зранку, ніж повноцінний сніданок в обід. Я розумію, що в обох учасників вже випрацювався власний темп життя і в кожного свій режим та раціон.

Може, це звучить дещо авторитарно, та віднині ми будемо звикати до мого режиму. У ньому немає нічого складного – харчуємось через кожні 2.5 - 3 год від сніданку: якщо снідаємо о 7:00 то наступний перекус о 10:00 і т.д.

Ні в якому разі не забороняю сіль, адже важливо регулювати водно-сольовий обмін. Ми не сидимо на одному рисі чи вівсянці – щодня їмо м’ясо, крупи, овочі. Але звісно повністю виключаємо з раціону борошняні вироби, солодке, цукор, банани, виноград, родзинки, фініки, молоко, сир, соління, манку і картоплю», – розповідає Віталій Андрейчук.

Отож, щоденне меню кожного з учасників з 1 квітня виглядає так:

Меню Елі

Сніданок: 100г каші + 70г м'яса + салат + 15г твердого сиру, або омлет (1 ціле яйце + 2 білка) + 15г твердого сиру + 1 скибка висівкового хліба

Перекус: 100г сезонних фруктів (крім бананів і винограду), або 1 зелене яблуко.

Обід:  90г каші + 70г м'яса + салат.

Перекус:  200г кефіру або йогурту + 25г горішків

Вечеря: 70г риби + салат (бажано з буряка), або 50г м'яса + салат (бажано з буряка або з авокадо).

Меню Тараса

Сніданок: 120г каші + 3 яйця (1 ціле + 2 білки) + салат, 120г каші + 100г м’яса + салат.

Перекус:  йогурт + 100г сезонних фруктів (крім бананів і винограду).

Обід:  120г каші + 100г м'яса + салат, або 120г каші + 100г морепродуктів + салат.

Перекус:  1 яблуко, або овочевий салат.

Вечеря: 150г риби + салат, або 120г м'яса + салат.

Перед  сном  - 3 варених білка.

Сильного голоду не відчуваю, бо кожні 3 години щось з’їдаєш.

За тиждень «звикання» до нового режиму та меню Тарас відзначив, що зазвичай він споживає дещо більші порції.

«Сильного голоду не відчуваю, бо кожні 3 години щось з’їдаєш. Доводиться брати їжу з собою і між лекціями влаштовую собі такі перекуси. Просто треба звикнути до цього, та й все», – зауважив Тарас Божидарнік.

Відносно мене, то відзначу, що до участі в проекті я стільки їжі не споживала за день. Адже, окрім кави з сирним тістечком чи йогурта, які їла протягом дня, повноцінною вдавалась лише вечеря.

Тому жодного голоду я не відчула за тиждень і щодня була ситою. Щоправда виникли проблеми з режимом, адже не завжди є змога брати з собою на сесію в обласну раду контейнер з обідом, чи сидіти на інтерв’ю з перекусом у руках))))

Тим не менше, ми почали звикати як до нового режиму харчування, так і до фізичних тренувань.

Програма тренувань

Перший тиждень проекту Віталій не мав наміру починати з великих навантажень, а поступово взявся вводити нас у систему «спортіків» у спортзалі.

Рецепція з привітними адміністраторами, ключик до окремої шафки, роздягальня з душем, феном і великими дзеркалами – усе, як я собі і уявляла.

Інші відвідувачі на диво привітні і дружелюбні. Немає косих поглядів з підтекстом – «шо, прийшла потрусити жирком». Після перевдягання – заходимо у спортивний зал.

Тренажери, орбітреки, станки, грифи, «бліни», гирі, карімати: великий просторий зал заповнений спортивними снарядами.

Після 5-хвилинної ходьби на біговій доріжці і розминки Віталік показує 4 вправи.

  1. Присідання в TRX 20 разів.
  2. Віджимання від грифу 10 разів.
  3. Тяга на спину в TRX 20 разів.
  4. Вихід на степ 50 разів.

Усі вправи виконуються у 4 підходи. Завершили тренування швидкою ходьбою на біговій доріжці протягом 20 хвилин.

Віталік пояснює, як працюють бігові доріжки
Мрію про пиво з курячими крильцями… Але Віталік каже треба бігти
Якось так… як у школі, тільки з Віталіком))) 
Звісно не twerk, але м’язи підкачує ті, що треба))))
Віталік показує Тарасу, як правильно робляться присідання в TRX
Роблю тягу на спину в TRX
У Тараса це виходить значно краще. Сьогодні він «подружився» з TRX

А от детальніше про тренування та програми схуднення читайте вже у наступному матеріалі.

Віднині щоп’ятниці ми будемо розповідати про те, як минув тиждень в учасників проекту «БудуйТіло. Перезавантаження», ділитися враженнями і показувати, як змінюються наші тіла.

Паралельно з цим Віталій Андрейчук у групі «Будуй тіло» в соцмережі Facebook розпочав запис бажаючих взяти участь у проекті в форматі онлайн-тренувань.

Кожен бажаючий може звернутися до тренера, який складе індивідуальну програму для схуднення та приведення тіла у хорошу форму.

Онлайн-участь у проекті «БудуйТіло» передбачає чіткий план тренувань, окремо підібране меню і постійну «присутність» тренера у житті кожного учасника. Детальніше також згодом.

Отож, проект «БудуйТіло. Перезавантаження» стартував! Будьте здорові і займайтесь спортом разом з нами.

P.S. Віталік, поки усі будуть їсти паску, яйця і ковбаску – я буду думати про тебе. 

Поки ми працюємо на біговій доріжці – Віталік розповідає анекдоти
Включив зворотній відлік)))

Тарас розминається і згадує, що мав підготувати на лекцію
А я знову ж таки думаю про пиво і курчі крильця)))
Віталік сказав, що я сама, як ті курячі крильця)))
Віталік: «Як правильно робити віджимання від грифу поняли? Тепер – кожен по 20 разів»
Інколи Віталік навіть пританцьовує)))
А це я намагаюсь віджатись від грифу

У Тараса все виходить
Ну майже все… Але Віталік завжди поруч і підкаж все
В повній бойовій готовності
Тарас каже, що не втомився на тренуванні
Тому тренер заставив ще віджиматись від грифу.
На кінець тренування вже і я «подружилась» з TRX
Тарас старається робити усе правильно...
А я красіво)))
Віталік: «От бачиш, а казала не можеш»
Кумедне тренування
Віталік казав, що на тренуванні сидіти може тільки тренер. Значить тепер я  – тренер)))
Віталік: «Еля, ну подивись, як Тарас то робить… А ти як гусінь»

Тарас: «Еля, і так буде кожен раз???»
Так, щотижня у п’ятницю)

Текст: Еля КОРОТИНСЬКА (Перший)

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)

Передрук заборонений.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відтепер одружитись за добу можна ще у 9 містах України
Наступна новина Як у Волинській обласній клінічній лікарні роблять «чудеса» хіміотерапії
Останні новини
Схожі новини