Як Володимир Бондар на Вінничині висаджував дерева. ВІДЕО

Як Володимир Бондар на Вінничині висаджував дерева. ВІДЕО

У Вінниці на базі обласного управління лісового та мисливського господарства розпочалося дводенне розширене засідання виїзної колегії Державного агентства лісових ресурсів України.

Проводить засідання колегії заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар, який відзначив, що саме Вінниччина є полігоном передового досвіду в умовах Поділля з підвищення продуктивності лісів та збагачення їхнього породного складу, – повідомили в прес-службі Держлісагентства.

У межах України Поділля має найбільш сприятливі кліматичні та ґрунтові умови для розвитку і росту цінних аборигенних порід. На Вінниччині дубові насадження складають 80% площ лісових угідь – тут найкращі умови для вирощування дуба. В межах Подільського регіону насадження дуба звичайного займають близько 318 тис. га, з них майже 50% зростає у Вінницькій області – 152 тис. га.

Під час колегії Держлісагентства, лісівники-фахівці лісового та мисливського господарства, науковці з усієї України обговорюють питання лісовідновлення та лісорозведення, сучасних методів формування високопродуктивних лісів майбутнього, ведення мисливського господарства. Вінницькі лісівники мають багатий багаторічний досвід вирощування дубових дібров і готові поділитися ним з колегами.

Про сучасний стан лісовідновлення та формування високопродуктивних лісових насаджень у дібровах Вінниччини на засіданні виступає Анатолій Бондар, начальник Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства. За його словами, держпідприємства лісового господарства Вінниччини велику увагу приділяють питанням невиснажливого використання лісових ресурсів та формування біологічно стійких високопродуктивних насаджень: впродовж останніх 20-ти років тут впроваджують у виробництво власні, науково обґрунтовані, нові технології створення та вирощування лісових культур.

Окрім того, під час колегії буде обговорено питання санітарного стану лісів та масового всихання дерев через засилля шкідників.

Також під час події відбулося висаджування саджанців дуба із закритою кореневою системою. Цей метод дозволяє садити дерева і влітку.

"Наша плідна та щоденна робота - це відповідь на закиди, що лісівники нібито лише рубають. Велика праця, досвід і знання лісівників є запорукою того, що Україна буде з лісом", - зазначив Володимир Бондар.

 

 

Лісівники впроваджують нові методи вирощування саджанців із закритою кореневою системою для того, щоб розширити терміни висаджування лісу, - Володимир Бондар на Вінничині Сьогодні, під час виїзного засідання колегії Держлісагентства, яке проходить у Вінницькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства, відбулося висаджування саджанців дуба із закритою кореневою системою. Цей метод дозволяє садити дерева і в літку. "Наша плідна та щоденна робота - це відповідь на закиди, що лісівники нібито лише рубають. Велика праця, досвід і знання лісівників є запорукою того, що Україна буде з лісом", - зазначив заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар.

Posted by Державне агентство лісових ресурсів України on Tuesday, 26 June 2018

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянин, аби уникнути «криміналу», сплатив близько мільйона гривень боргу
Наступна новина Землю під Привокзальним ринком Луцька залишили в оренді «Екопроду»
Останні новини
Схожі новини