Як зміниться ціна на газ з 1 травня

Як зміниться ціна на газ з 1 травня
Фото ілюстративне

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» з 1 травня знижує ціну на газ для населення на 300 гривень за 1 тисячу кубічних метрів.

Відтак, вартість газу для побутових споживачів становитиме близько 8,25 гривні за кубометр, - повідомляє 24 канал.

Чому тарифи на газ подешевшають?

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман 17 квітня поставив ультиматум очільнику «Нафтогазу» Андрію Коболєву – якщо він не знизить вартість газу до 24 квітня, то може забути про свою посаду. На думку глави уряду, ціна на блакитне паливо в Україні є вищою за ринкову ціну, тому має бути нижчою, ніж 8 гривень 55 копійок за кубометр.

Читати також: Не уклав договір – не матимеш газу. На Волині введуть нові правила обслуговування газових мереж

У підсумку «Нафтогаз» 22 квітня все ж погодився на такі умови. Відтак, з 1 травня населення України платитиме за газ менше – 8,25 гривень за кубометр. Водночас узгоджений між урядом і "Нафтогазом» механізм дозволяє не тільки уникнути подорожчання газу, а й зменшити ціну.

Чому ціну на газ хотіли підняти?

Керівник газового дивізіону «Нафтогазу» Андрій Фаворов 16 квітня розповів, що вони не зможуть виконати постанову Кабміну №293 про зниження ціни на газ для населення.

За його словами, Кабмін може знизити ціну на газ для населення лише двома способами – надавши пряму вказівку, або внісши зміни до постанови №867, яка передбачає державне регулювання цін на газ для населення (так званий режим ПСО). Водночас постанова уряду №293, якою Кабмін пропонував знизити ціни на газ для українців, не є ані першим, ані другим шляхом. Тому, обидві постанови уряду суперечать одна одній.

Відтак, у травні «Нафтогаз» збирався підвищити ціну на газ для побутових споживачів до 9,7-9,8 гривні за кубометр.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У кого позичити грошей до зарплати?
Наступна новина Юна волинянка Рената Кравчук вразила знанням Біблії
Останні новини
Схожі новини