Як зривали голоси і танцювали до крепатури у другий день «Бандерштату». Фоторепортаж

Як зривали голоси і танцювали до крепатури у другий день «Бандерштату». Фоторепортаж

Другий день фестивалю «Бандерштат» суттєво відрізнявся від першого. Якщо у п’ятницю фестивальники ще з’їжджались, слухали гутірки і відпочивали ввечері під тихий концерт біля вогнища, то вже у суботу в Рованцях (саме тут, по другий бік Стиру від Луцька проводять фест) відривались під дуже різні, але однаково гучні концерти.

Запальні Epolets, ліричні Vivienne Mort, патріотичні Kozak System і Тартак, відверта Qarpa – неповний перелік гуртів, який запалював публіку у суботу, 3 серпня. Бандерштатівці несамовито танцювали і на повну силу горланили пісень. Так, що дехто йшов з фестивалю з хриплим голосом. Не вгамувало запалу навіть зникнення світла. Просто під час виступу гурту «Тартак» вийшов з ладу генератор. Близько 20 хвилин не працювали ні мікрофони, ні освітлення. Але люди не просто не розійшлись, а самі співали і танцювали весь цей час.

Організатори кажуть, людей було щонайменше на третину більше, ніж у другий день фестивалю минулого року.

Ввечері також відбувся флешмоб – сотні бандерштатівців сформували фігуру якоря і засвітили ліхтарики. Таким чином вони нагадали, що в Росії досі ув’язнені українські моряки.

Була цього дня і традиційна фішка «Бандерштату» - гутірки, тобто розмови з цікавими людьми. Учасники «Ігор нескорених», творець журналу «Локальна історія», екоактивістка, письменники Олександр Ірванець, Ірена Карпа та інші виступили у суботу. Рекордсменкою за кількістю слухачів стала телеведуча Яніна Соколова. Вона розповідала про політику і боротьбу з раком в оточенні сотень людей. До слова, гутіркова сцена знаходиться за межами фестивалю, тож прийти на неї можуть всі охочі безкоштовно.

Попереду – третій день «Бандерштату».

Фото Ірини Кабанової


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Підгайцях стартував чемпіонат України із футболу серед аматорів
Наступна новина У Луцьку тимчасово перекривають вулицю Кравчука
Останні новини
Схожі новини