Які товари в інтернеті українці купували в 2017-му найчастіше

Які товари в інтернеті українці купували в 2017-му найчастіше

Кількість замовлень в інтернеті збільшилася на 61% порівняно з минулим роком.

 

За оцінками української ІТ-компанії EVO, за рік товарообіг фізичних товарів і послуг в сегменті e-commerce в Україні виріс на 30% і зараз становить не менше 50 млрд грн.

У 2018 році темпи зростання збережуться і товарообіг фізичних товарів і послуг в e-commerce складе 65 млрд грн.

Що стосується майданчиків Prom.ua, Bigl.ua, Crafta.ua, Shafa.ua (проекти компанії EVO), то за рік українці витратили на них 14,2 млрд грн. Це на 68% більше, ніж за аналогічний період минулого року, пише видання delo.ua, проаналізувавши дані від EVO.

При цьому кількість замовлень зросла на 61%. Середній чек виріс незначно – на 4% і становить 962 грн.

Найчастіше в 2017 році купували одяг, взуття й аксесуари. У попередні два роки саме ці категорії товарів були драйверами зростання електронної комерції України. Однак зараз в інтернеті українці купують майже все: техніку і електроніку, товари для дому і саду, косметику і парфумерію, подарунки, книги і товари для хобі.

У найближчому майбутньому попит зміниться, вважає видання. Люди купуватимуть товари повсякденного попиту, продукти харчування, зоотовари, сировину і матеріали, зокрема для текстильної, паливно-енергетичної та важкої промисловості.

Також зросте попит на електрообладнання – електроінструменти, генератори, електродвигуни.

Попит на авторські та колекційні товари за рік виріс в 5 разів. За рік користувачі Crafta.ua продали авторських і колекційних товарів на 27 млн грн. Найчастіше купують аксесуари і сумки, прикраси та товари для дому, випливає зі статистики.

В Україні з'явилося багато маркетплейсів, які допомагають продати непотрібні речі в хорошому стані. Один з таких маркетплейсів – Shafa.ua. Середній чек маркетплейса – 225 грн. За 2017 на Shafa.ua українці придбали один у одного речей на 200 млн грн.

Нагадаємо, засновник Alibaba Group Джек Ма вважає, що через 30 років інтернет стане важливішим за нафту.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина П'яна росіянка жорстко зганьбилася в літаку. ВІДЕО
Наступна новина Лучанка просить за щедру винагороду повернути їй втрачений ноутбук
Останні новини
Схожі новини