Який повинен бути мінімальний бал, щоб вступати «на бюджет»? Роз'яснення Міністерства освіти

Який повинен бути мінімальний бал, щоб вступати «на бюджет»? Роз'яснення Міністерства освіти
Фото ілюстративне

Мінімальний конкурсний бал для вступників до університетів становить 125 балів, а для окремих спеціальностей встановлені інші мінімальні конкурсні бали.

Про це на брифінгу розповів гендиректор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров, повідомляє Укрінформ.

«Конкурсний бал при поданні заяви на бюджетне місце має становити не менше 125 балів. Якщо вступник має менш як 125 балів, він може розраховувати лише на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб на усіх спеціальностях за рівнем бакалавра», – сказав Шаров.

Читати також: Луцьк – серед лідерів у рейтингу міст за результатами ЗНО

Також, за його словами, для вступників на спеціальності фармація, промислова фармація мінімальний бал, за ініціативою Міністерства охорони здоров'я, має складати не менше 130 балів.

На спеціальності галузі знань право, публічне управління, міжнародні відносини мінімальний конкурсний бал має становити не менше 140.

На медичні спеціальності мінімальний конкурсний бал сертифікатів з другого та третього предметів ЗНО має становити не менше 150 балів. Ця вимога висувається і для сертифікатів ЗНО вступників на контрактну форму навчання.

Вступна кампанія до закладів вищої освіти розпочнеться з 1 серпня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Володимир-Волинський хочуть перейменувати. Пропонують два варіанти нової назви міста
Наступна новина 26-та – до «Епіцентру», дев'ятка – до Нового ринку. Дві луцькі маршрутки курсуватимуть по-іншому
Останні новини
Схожі новини