Янукович подав позов до суду проти Верховної Ради. Хоче знову стати президентом

Янукович подав позов до суду проти Верховної Ради. Хоче знову стати президентом

Колишній президент України, який втік до Росії, Віктор Янукович подав до Окружного адмінсуду Києва ще один позов проти Верховної Ради. Вимагає визнати відсутність у ВР повноважень позбавляти звання президента у спосіб інший, окрім імпічменту.

Про це заявила представниця Верховної Ради в Конституційному суді Ольга Совгиря в Telegram, пише Українська Правда.

За її словами, ОАСК вже відкрив провадження у цій справі і призначив її розгляду у спрощеному порядку - без виклику сторін та проведення судового засідання.

«Тобто рішення суду за цим позовом може бути ухвалено практично у будь-який момент», – зазначає Совгиря.

До слова, Верховна Рада позбавила Януковича звання президента України шляхом ухвалення 4 лютого 2015 року відповідного закону.

Конституційність цього закону оскаржувалась до Конституційного суду, проте КСУ в грудні 2019 року закрив провадження за цим поданням, зазначивши, що цей спір не є правовим, носить політичний характер, а тому не підсудний суду.

Раніше ОАСК вже відкрив провадження за позовом Януковича до Верховної Ради у спорі щодо визнання факту його самоусунення від здійснення конституційних повноважень президента України.

Читайте також: Пресконференція Зеленського. Найцікавіші цитати, які ми почули


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За місяць-два в Україні може поширитися штам «Омікрон». Що про нього варто знати
Наступна новина Якісне взуття оптом з відправкою по Україні
Останні новини
Схожі новини