Японія не визнає вибори Путіна в Криму

Японія не визнає вибори Путіна в Криму

Японія підтримує територіальну цілісність та суверенітет України і не визнає російські "вибори" в окупованому Криму.

Про це йдеться в заяві посольства Японії в Україні.

"Японія не визнає незаконної анексії Криму Російською Федерацією у березні 2014 року, тому відповідно і не вважає дійсним проведення в Криму так званих президентських виборів Російської Федерації 18 березня 2018 року", - йдеться в повідомленні.

У посольстві підкреслили, що Японія "підтримує територіальну цілісність та суверенітет України і не визнає спроби зміни статус-кво силовими методами".

Раніше Верховна Рада визнала нелегітимними вибори президента РФ на території анексованого нею Криму.

Як відомо, 18 березня, в день офіційної анексії Криму, Російська Федерація провела вибори президента. Очікувано лідирував чинний президент Володимир Путін.

Російські ЗМІ стверджують, що на "виборах" в окупованому Криму за Володимира Путіна проголосували близько мільйона "виборців" – 92%, а явка була однією з найвищих по регіонах.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляв, що кримські татари не голосували на незаконних "виборах" президента Росії на окупованому півострові.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Устилузі затримали контрабандиста
Наступна новина Сьогодні відбудеться суд над Савченко
Останні новини
Схожі новини