ЄС забороняє посадку білоруських літаків у своїх аеропортах

ЄС забороняє посадку білоруських літаків у своїх аеропортах

Посли Європейського Союзу в п'ятницю схвалили заборону на приземлення літаків білоруських авіакомпаній в аеропортах ЄС. Рішення вступить в силу у ніч на суботу.

Про це повідомили європейські дипломати, пише УНН з посиланням на Reuters.

За словами трьох дипломатів ЄС, рішення повинно набути чинності опівночі за центрально-європейським часом (1 година ночі за Києвом). Рішення є частиною ширших економічних санкцій проти Білорусі.

ЄС також настійно рекомендує європейським авіакомпаніям уникати польотів над Білоруссю. При цьому, ця рекомендація не є юридично зобов'язуючою забороною.

Нагадаємо, Країни Євросоюзу вирішили ввести санкції проти Білорусі після того, як 23 травня Мінськ підняв в повітря військовий літак, щоб змусити приземлитися пасажирський літак Ryanair, на борту якого перебував опозиційний журналіст Роман Протасєвіч і його дівчина Софія Сапега, яких потім затримали. До слова, Україна також заборонила польоти до Білорусі.   У Білорусі назвали таке рішення України обурливим.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки доз вакцини від коронавірусу утилізували в Україні
Наступна новина Коронавірус в Україні: 1 897 нових хворих та 86 смертей
Останні новини
Схожі новини