Євросоюз змінив правила в'їзду для туристів

Євросоюз змінив правила в'їзду для туристів
Фото ілюстративне

З 1 лютого дозвіл на в'їзд в країни Євросоюзу для туристів буде визначатися не по країні, з якої вони прибувають, а по їх особистому санітарному статусу. 

Про це інформує пресслужба Ради ЄС, – пише ZN.

Щоправда, є виняток - регіони, де циркуляція коронавірусу зафіксована на дуже високому рівні. 

"Це означає, що статус вакцинації, тестування або одужання мандрівника від COVID-19, підтверджений дійсним цифровим сертифікатом ЄС про COVID, повинен бути ключовим визначальним фактором", - йдеться у повідомленні.

В Раді ЄС додали, що підхід застосовуватиметься до подорожей всередині блоку та за його межами. 

Нові рекомендації набудуть чинності 1 лютого 2022 року. Цього самого дня набуду чинності й підзаконний акт, який вносить поправки до положень про цифрові сертифікати про вакцинацію. Ті люди, які не мають таких документів, повинні по прибутті в ЄС здавати ПЛР-тест. 

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендувала урядам країн скасувати або зняти обмеження на міжнародні поїздки, запроваджені з початком пандемії коронавірусу. У ВООЗ заявили, що заборони не допомагають у боротьбі з пандемією, але сприяють економічному та соціальному стресу, з яким стикаються держави.

На початку цього року, коли кампанії з вакцинації проти COVID-19 почали діяти у багатих країнах, з'явилася надія на відновлення глобального туризму. Але з появою штамів "Дельта" та "Омікрон" багато країн змушені були повернути обмеження та закрити кордони.

На тлі появи нових штамів COVID-19 надії на відновлення туристичної галузі зникають, а новий рік може виявитися для міжнародного туризму ще важчим, ніж 2020-й.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу виявили 19 118 хворих на ковід.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Без переробних і спалювальних заводів. Як Волинь планує зменшити кількість сміття
Наступна новина Тепличні помідори та огірки можуть стати недоступними: прогноз цін на продукти в Україні
Останні новини
Схожі новини