Їдальні в навчальних закладах Луцька: які порушення виявляють найчастіше. ВІДЕО

Їдальні в навчальних закладах Луцька: які порушення виявляють найчастіше. ВІДЕО

У їдальнях шкіл та дитячих садків у Луцьку найчастіше порушують температурний режим, а також правила зберігання продуктів.

Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

Санстанція, ветеринарна та фітосанітарна служби у 2014 році об'єдналися в єдину структуру – Держпродспоживслужбу. Школи та дитячі садки служба перевіряє відповідно до планів. Останнім часом грубих порушень спеціалісти не виявляли. У деяких зразках, щоправда, знайшли перевищення вмісту нітратів, зокрема в овочах.

Начальник відділу Держпродспоживслужби Волині Ярослав Зарубайко каже, найчастіше в їдальнях шкіл та дитсадків нехтують правилами зберігання продуктів та температурним режимом. «Видаються приписи, також повідомляється керівників закладу, органи місцевого самоврядування, адміністрації», – пояснює він.

Під час планових перевірок виїжджає комісія, яка крім продуктів харчування перевіряє ще й санітарний стан закладу. У деяких випадках представники Держпродспоживслужби мають право накласти штрафні санкції.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Розповіли, як працюватимуть сервісні центри МВС на Волині у свято
Наступна новина Українська церква отримала рішення про надання Томоса, - ЗМІ
Останні новини
Схожі новини