З бюджету Луцької міської громади виділили 50 мільйонів гривень для ЗСУ

З бюджету Луцької міської громади виділили 50 мільйонів гривень для ЗСУ

Додатково на потреби Збройних сил України з бюджету Луцької міської громади виділили 50 мільйонів гривень.

Таке рішення ухвалили депутати міської ради під час розгляду питання щодо внесення змін до бюджету Луцької міської територіальної громади на 2023 рік.

Так, 50 мільйонів гривень виділяють на підтримку Збройних сил України.

Депутат міської ради, очільник добровольчого формування батальйону «Луцьк» Роман Бондарук зауважив, що за ці кошти було вирішено закупити дрони літакового типу, які виготовлятимуться на АТ «Укроборонпром».

«Один із розробників – представник нашого батальйону. Більш як півтора року працювали над літаком. Нині виріб проходить експертизу і стає на озброєння в ЗСУ. Ці безпілотні літальні апарати передаватимемо формуванням, які їх будуть потребувати. Співпрацюватимемо з Міністерством оборони, аби скеровувати їх туди, де вони дійсно будуть потрібні», – зазначив Роман Бондарук.

Луцький міський голова Ігор Поліщук зауважив, що техніку будуть розподіляти серед військових частин, які цього потребують.

Голова фракції «За майбутнє» Роман Кравчук поінформував, що представники цієї політичної сили в міській раді вирішили об’єднати свої депутатські фонди та виділити майже 800 тисяч гривень на закупівлю військовим антридрон-рушниць, дронів, дизельних генераторів та інших речей, необхідних нашим захисникам. Роман Кравчук закликав і інші фракції також об’єднувати свої депутатські фонди.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відомо, хто очолив Прилуцький старостинський округ
Наступна новина Рідним загиблих Героїв з Ківерцівської громади вручили їх посмертні нагороди. ФОТО
Останні новини
Схожі новини