Більше $25 млн в біткойнах зникли з рахунків WikiLeaks

Більше $25 млн в біткойнах зникли з рахунків WikiLeaks

За словами експертів, кілька біткойн-гаманців отримали значні суми з основного гаманця WikiLeaks.

Два незалежних джерела, проаналізувавши біткойн-транзакції, заявили, що у WikiLeaks зникло більше $25 млн в біткойнах. Про це повідомили два незалежних джерела, проаналізувавши біткойн-транзакції, передає The Daily Beast.

Починаючи з 2011 року WikiLeaks надав можливість робити пожертвування в біткойнах.

Незважаючи на те, що біткойн вважається анонімною валютою, блокчейн – це «відкрита книга», по якій можна відстежити всі транзакції, що і зробили два незалежних експерта.

Журналіст і колишній співробітник WikiLeaks Джеймс Болл зазначив, що в грудні 2013 року той, хто контролює біткойн-гаманець організації, перемістив близько 3000 біткойнів (на той момент за курсом $800 за біткойн) на інші рахунки. На рахунку організації залишилося 1,5 біткойна або близько 23 тисяч доларів за нинішнім курсом.

За словами експертів, кілька біткойн-гаманців отримали значні суми з основного гаманця WikiLeaks – 1500 біткойнів або понад $25 млн за нинішнім курсом криптовалюти.

Є ймовірність, що WikiLeaks не передали свої біткойни комусь, а просто відправили їх на інший рахунок. Однак Джуліан Ассанж, засновник WikiLeaks, цю ситуацію не прокоментував.

WikiLeaks  – міжнародна організація, що займається витоками таємної інформації та її подальшою публікацією на своєму сайті. Джерела інформації завжди залишаються анонімними. Організацію було засновано в грудні 2006 зусиллями австралійця Джуліана Ассанжа.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Харкові з будівлі “Укрпошти” звільнили кількох заручників
Наступна новина З прогресом наввипередки: Mercedes-Benz продаватиме в Україні електромобілі
Останні новини
Схожі новини