За 7 років Луцьк втратив 30 тролейбусів

За 7 років Луцьк втратив 30 тролейбусів

У 2010 році містом курсувало 70 тролейбусів, а зараз є лише 40. Депутати вважають, що за 7 років фактично ЛПЕ втратило 30 тролейбусів.

Про це пишуть «Волинські новини».

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук каже, що перевізники диктують свої умови щодо підвищення цін на квитки.

«Нам треба належно розвинути міський електротранспорт. Купувати нові тролейбуси ми не в змозі, адже один тролейбус від «Богдан» коштує, як 10 тролейбусів із Швейцарії. А стан бувших у використанні надзвичайно хороший, вони оснащені кондиціонерами, та й ціна приваблива. Колеги з інших міст купують значно гірші машини за ціну майже удвічі більшу. Фактично з 2015 року і донині всі міста західної україни масово купують б/у тролейбуси», - наголосив Ігор Поліщук.

Йому заперечив депутат Тарас Шляхтич, мовляв, тролейбуси від «Богдан Моторс» – це національний виробник, якого треба підтримувати, але Ігор Поліщук нагадав, що це тролейбуси із запчастинами з російських заводів, які виробляють військову техніку для країни-агресора.

Нагадаємо, Луцька міська рада виділила майже 2 мільйони гривень з бюджету Луцька на закупівлю якісних тролейбусів із кондиціонерами та доступністю для людей з інвалідністю. До цього міськраду хотіли змусити купувати тролейбуси з російських деталей.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина П'ять куточків світу, які «задихаються» від туристів
Наступна новина В Україні обмежать щільність забудови
Останні новини
Схожі новини