За останні дні на Волині зафіксували 65 нових випадків кору

За останні дні на Волині зафіксували 65 нових випадків кору

Найбільше хворих у Ковелі - 39, у Камінь-Каширському районі - 8, Турійському - 5, Луцькому - 4, Ковельському та Любомльському районах.

Як пише «Волинь», від початку року на кір захворіли понад 320 волинян.

Епідемія не зачепила лише Ратнівський, Любешівський район та Нововолинськ.

Діти до 17 років становлять понад 73% хворих, із них 10 – немовлята. Найбільше від хвороби потерпають школярі 1-7 класів.

Серед дорослих постраждалих переважає вікова категорія 21-35 років, найстаршому хворому – 54.

Почали хворіти медичні працівники, освітяни, продавці, фармацевти, водії маршрутних таксі тощо. Зареєстровано випадок кору в породіллі у пологовому будинку Ковельського МТМО.

Епідемічний процес охопив 48 навчально-виховних закладів у 9 районах області, в тому числі 29 шкіл, 9 садочків та 10 середніх спеціальних закладів.

Зокрема, у Ковельському професійно-економічному коледжі ЛНТУ зареєстровано 4 випадки захворювання..

Постійно реєструються спалахи кору в побуті. Хворіють цілими сім’ями по 3-4 особи. На сьогодні 6 таких вогнищ у Турійському, Луцькому, Іваничівському районах, містах Луцьку та Ковелі.

Кір дуже заразне захворювання, тому лікарі не рекомендують відвідувати масові заходи з дітьми, котрим не виповнився 1 рік і щеплення їм ще не проведено.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Куди спрямовані видатки на вирішення проблем «Ветсанзаводу»
Наступна новина Показали неймовірні світлини «Волинської Голландії»
Останні новини
Схожі новини