За рік підакцизна продукція принесла місцевим бюджетам Волині майже 108 мільйонів

За рік підакцизна продукція принесла місцевим бюджетам Волині майже 108 мільйонів

За рік легальна реалізація підакцизної продукції додала місцевим бюджетам Волині майже 108 мільйонів гривень акцизного податку з роздрібної реалізації.

Лише легальний продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів, обсяги придбання якого зростають у переддень новорічно-різдвяних свят, поповнює бюджет, - наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.  

«Застерігаємо громадян від придбання та споживання лікеро-горілчаної продукції у сумнівних місцях чи без марок акцизного податку вставленого зразка. Такий сурогатний продукт – пряма  загроза життю та здоров’ю. Окрім того, продавець такої продукції не виконує своїх зобов’язань перед бюджетом. А це означає, що кожен, хто придбав спиртне сумнівної якості, ризикує життям та здоров’ям, сприяючи ще й втратам бюджетів», - наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Отже, громадяни мають право перевірити наявність ліцензії для реалізації підакцизної продукції, марки акцизного податку встановленого  зразка на пропонованому товарі та факт відображення у фіскальному чеку суми роздрібного акцизу. Власне ці три складові убезпечать від шкідливого сурогату.

«Оскільки сплачена сума роздрібного акцизу, що відображається у фіскальному чеку, спрямовується винятково до місцевих бюджетів, то просимо волинян подбати не лише про святковий стіл, а й власну безпеку та інтереси громади. Зверну Вашу увагу, що цього року легальна реалізація підакцизної продукції додала місцевим бюджетам майже 108 мільйонів гривень акцизного податку з роздрібної реалізації. Це кошти, сплачені кожним споживачем задля добробуту громади», - підкреслила Світлана Савчук.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьких старшокласників запрошують на Школу молодого політика
Наступна новина Полуничне пекло, спухлі ноги та цукерки від пана: сповідь заробітчанки
Останні новини
Схожі новини