За що волиняни люблять свій край. ОПИТУВАННЯ

За що волиняни люблять свій край. ОПИТУВАННЯ
mistoditey.org

Більшість українців запевняють, що відчувають годість за те, що вони є громадянами України, 78% горді з того, що є жителями свого міста чи села. Волиняни найбільше цінують природу свого краю.

Про це йдеться у результатах опитування соціологічної групи «Рейтинг» в рамках спецпроекту «Портрети регіонів», – пише УНІАН.

«Більшість опитаних відчувають гордість за те, що вони є громадянами України (69%). Ще більше відчувають гордість, що вони є жителями своєї області (74%) та свого міста/села (78%). Водночас близько третини опитаних у Донецькій, Луганській, Харківській, Полтавській, Запорізькій та Одеській областях не мають почуття гордості за те, що вони є громадянами України», - зауважили соціологи.

Так, найчастіше предметом гордості за свій регіон опитані обирали його природу (43%) та історію (40%). Традиціями свого краю пишаються 27%, культурою і мистецтвом - 26%, місцевими жителями - 22%, визначними пам’ятками - 18%, природніми ресурсами - 14%, визначними людьми - 12%, спортивними досягненнями та кухнею - по 11%.

Зазначається, що частіше за інших про гордість природою говорили на Київщині, Хмельниччині, Чернігівщині, Волині, Житомирщині, Івано-Франківщині та Закарпатті. Щодо історії краю - на Львівщині, Запоріжжі та в Києві, традицій регіону - Івано-Франківщині та Львівщині, культури та мистецтва - Київщині та Львівщині.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/society/10391688-mayzhe-70-opitanih-pishayutsya-statusom-gromadyanina-ukrajini.html


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Визначили межі округів, на яких волиняни голосуватимуть за Президента
Наступна новина «Якщо Ілон Маск відкриє щось на Марсі, ми хотіли б завезти туди обладнання». Modern-Expo. НА ОФІСІ
Останні новини
Схожі новини