Заборонили популярний препарат від застуди та грипу

Заборонили популярний препарат від застуди та грипу
фото ілюстративне, джерело: UkrMedia

Державна служба України з лікарських засобів і контролю за наркотиками заборонила реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу «Вікс Актив Симптомакс» виробництва британської компанії «Рафтон Лабораторіз Лімітед».

Відповідне розпорядження з’явилося на офіційному сайті відомства, – пише 24 канал

 

«Заборонити реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу «Вікс Актив Симптомакс», порошок для орального розчину зі смаком лимона по 10 саше у коробці серії 62868961А1, виробництва «Рафтон Лабораторіз Лімітед», Великобританія», – мовиться у повідомленні.

Як пояснили у Держлікслужбі, причиною такого кроку стало те, що зразки препарату цієї серії під час вивчення стабільності не відповідали вимогам специфікації за показниками «Парацетамол» (показник був заниженим) і «Фенілефрин HCl» (показник був заниженим).

Водночас у відомстві враховували, що основною ознакою серії лікарського засобу є її однорідність.

Отже, тепер після отримання вищезазначеного розпорядження усі аптеки мають невідкладно перевірити наявність всіх серій лікарського засобу та вжити заходи щодо вилучення його з обігу шляхом знищення та/або повернення постачальнику (виробнику). 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Ковелі взялися за реконструкцію вулиці. ФОТО
Наступна новина «Тарифи не знизять, треба думати про економію»: у Луцьку – велика нарада про розвиток ОСББ. ФОТО
Останні новини
Схожі новини