Загиблому воїну волинської бригади просять присвоїти Героя України

Загиблому воїну волинської бригади просять присвоїти Героя України

Загиблому на війні волинянину Столяруку Ігорю Миколайовичу рідні просять присвоїти почесне звання Героя України (посмертно).

Відповідну петицію зареєструвала Анжела Столярук 20 січня на сайті Призидента. 

Ігор Столярук – молодший сержант Збройних сил України, 1983 року народження. Народився, жив і навчався на Волині у селі Гірка Полонка. Проходив строкову службу. З перших днів війни, яка розпочалася у 2014 році, Ігор мужньо пішов захищати рідну землю від ворога у складі 44 алтелерійській бригади у першому гаубічноми дівізіоні. Рік відслуживши у 2016 році, пішов служити у складі 14 ОМБ імені Князя Романа Великого в піхоту.

Всі ці роки Ігор опановував різні види зброї, пройшов курси і навчання молодшого сержанта. Вивчив багато видів зброї, багато своїх знань і навичок передав своїм побратимам. А у 2021 році воював у складі 128 окремої Гірсько-Штурмової Закарпатської бригади. Брав безпосередню участь в Антитерористичній операції на території Донецької і Луганської областей. У свої 39 був учасником бойових дій, ветеран війни. За сумлінну службу, мужність, героїзм, сміливі дії під час виконання бойових завдань, нагороджений численними грамотами і нагородами. З початком повномасштабної війни пішов воювати у складі 14 бригади Імені Князя Романа Великого. 

7 серпня 2022 року Ігор героїчно загинув, прикривши собою двох побратимів від алтелерійського обстрілу в напрямку Соледар біля села Яковлівка Донецької області, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України.

«Він до останнього свого подиху виконував бойове завдання. Ігор був мужнім, незламним воїном. Щирість, доброта і позитив Ігоря назавжди залишаться у пам'яті його побратимів і наших земляків. Він був хорошим командиром, ні одного загиблого в його складі не було. Зі своїми завданнями справлявся на відміно, хоча і попадав  завжди на найгарячіші позиції. Справжній патріот країни, який загинув за Вільну та Незалежну Україну. Тому і заслуговує на найвищу державну відзнаку – Герой України», – йдеться в тексті петиції. 

Підписати петицію можна тут. 

Нагадаємо, присвоїти звання Героя України Президента просять також загиблій медикині з Волині, старшій сержантці з 14-ї бригади Горпініч Оксані Леонідівні та 19-річному Журавлю Роману Петровичу, який загинув 20 грудня під час боїв на Донеччині.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Виготовляли 20 000 пачок цигарок на добу: у селі на Волині накрили підпільний тютюновий цех. ФОТО
Наступна новина «Ніхто не міг повірити, що це мої роботи», – луцький гвардієць показав свої вишиті ікони. ФОТО
Останні новини
Схожі новини