«Залізний би зламався»: просять допомогти луцькій ветеринарці-волонтерці

«Залізний би зламався»: просять допомогти луцькій ветеринарці-волонтерці
https://lutsk.rayon.in.ua/

Луцька піарниця Тетяна Сомова просить лучан допомогти лікарці Яні Коханюк вирішити проблему бездомних тварин, які їй підкидають у ветклінку.

Про це вона написала у Facebook.

Нагадаємо, нещодавно Яна Коханюк розповіла, як місцева жителька «врятувала» кота, викинувши його під дверима медзакладу. Кота мало не роздерли собаки. На щастя, їй вдалося врятувати тваринку.

«Кваліфікована лікар-ветеринар, яка «витягує» безнадійних, від яких відмовилися інші (реальний випадок з кішкою однієї моєї колеги), волонтерка, яка стерилізує бездомних, власниця клініки, де знаходять притулок нікому не потрібні чотириногі – напевно, це ви знаєте про Яну. 
І це все правда. Але мало хто задумується про іншу сторону медалі…

Молода красива дівчина, якій якраз би жити на повну, подорожувати, проводити безтурботні вечори, гуляти, насолоджуватися, кваліфікована лікарка, власниця клініки, фаховість якої дозволяє їй пристойно заробляти, волонтерка, яка, приїхавши в рідний Луцьк після навчання та роботи у Києві, намагається ввести тут якісь цивілізовані правила. Єдина з усіх власників ветклінік, хто волонтерить в таких масштабах. Їй би мали допомагати, дякувати і сприяти», – пише про Яну Тетяна Сомова.

Тим часом, розповідає піарниця, у клініку просто зносять котів коробками або ще й шантажують, мовляв, «втоплю, викину, якщо не візьмете».

«І вона бере. А потім лікує, годує, доглядає... Це все її час, сили і її працівників. А в них клініка – не притулок, за логікою речей, вони повинні були б надавати послуги, заробляти гроші, розвиватися, і ПРИ БАЖАННІ ТА ВІЛЬНОМУ ЧАСІ волонтерити», – йдеться у дописі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Шкіра та кості: небайдужі лучани врятували виснаженого собаку. ВІДЕО

«Ніякого відпочинку, ніякого продиху, коти, коти, коти, собаки… і завжди всім щось винна... Яна приносить в жертву себе, своє здоров'я, свою молодість. Не котам і не собак, а МІСТУ. Яке вона намагається змінити», –продовжує Тетяна Сомова.

«Повірте, це не та людина, яка буде "кіпішувати" чи опускати руки тоді, коли коло хоч трохи не замкнуте. А воно замкнуте( Лікує - підкидають нових, прилаштовує - знову несуть. Залізний би зламався», – ідеться у дописі.

При таких обставинах, стверджує Тетяна Сомова, клініка не може ні ефективно функціонувати, ні допомагати іншим. Тому є імовірність того, що Яні Коханюк доведеться закрити клініку. 

«Яна – хороший спеціаліст і вона не пропаде ніде. Але місто багато втратить. А коти втратять дім», – вважає Тетяна Сомова.

Тому вона пропонує вихід: кожному, хто має намір взяти тварину, взяти її саме у клініці.

«Візьміть її в клініці, де вам дадуть у придане ветпаспорт, вакцинацію і потім стерилізацію за «волонтерською ціною», – пише піарниця.

Окрім того, вона просить робити у соцмережах репости дописів із проханням допомогти.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волиняни дедалі частіше укладають «шлюб за добу»
Наступна новина У Луцьку перебої зі світлом – через старі електромережі. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини