«Запобігти домашньому насильству можна наданням соціального житла», - Олександр Омельчук

«Запобігти домашньому насильству можна наданням соціального житла», - Олександр Омельчук

Луцька районна рада з перших тижнів своєї роботи акцентує увагу на соціальному житлі для незахищених верств населення, у тому числі для жертв домашнього насилля.

Про це йдеться на сайті Луцької районної ради.

«Луцьк нещодавно сколихнула жахлива звістка про подвійне вбивство: чоловік убив свою колишню дружину, з якою проживав в одній квартирі, та доньку.  Ми вже кілька місяців разом із жіночим рухом «За майбутнє» б’ємо у всі дзвони стосовно насилля у сім’ї. Треба думати глибше. Є чимало випадків, коли подружжя розлучене, але з певних причин проживає під одним дахом. Куди йти жінці з дітьми, коли чоловік піднімає руку?! Саме соціальне житло є рішенням, аби розділити насильника від сім’ї. І мова йде не лише про Луцький район. Ми закликаємо інші райони, області включитися у цей процес. Закинуті приміщення шкіл, ФАПів, інших об’єктів, які стоять у громадах пусткою можна облаштувати під соціально житло», - розповів голова Луцької райради Олександр Омельчук.

На його думку, що із такими сім’ями мають комплексно працювати поліцейські, соціальні служби, психологи та духовенство.

«Безумовно, що має бути і державна підтримка, адже громади, маючи приміщення під соцжитло, не завжди можуть провести у них ремонт», - зауважив Олександр Омельчук.

Крім того, голова райради вважає, що держава повинна дати поштовх до створення Інституту сім’ї, зважаючи на те, що в Україні високий відсоток розлучень, від чого страждають діти.

«У деяких країнах світу практикують підготовку молоді перед вступом у шлюб, чому б і в Україні не запровадити подібну практику. Ми хочемо почути пропозиції від людей, яким вони бачать реалізацію Інституту сім’ї, для подальшого конструктивного звернення до народного депутата Вячеслава Рубльова», - сказав голова Луцької районної ради.

Заступниця керівника виконавчого апарату Луцької райради Тетяна Павлова-Багрійчук розповіла, що згідно із законом «Про запобігання та протидію домашньому насильству», існує вимога про збільшення кількості притулків для постраждалих від домашнього насильства.

«Загалом такі притулки існують у кожному регіоні України, але в деяких випадках це – притулки на базі громадських організацій, і там критично не вистачає місць. Вони мали бути створені якомога швидше, але якщо говорити про українські реалії – невідомо, як це буде реалізовуватися. Тому ми закликаємо громади активізувати процес надання соціального житла для жертв домашнього насильства», - вважає Тетяна Павлова-Багрійчук.

Читайте також: У Луцьку медикам передали ще 12 автомобілів «швидкої»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чи закривати школи у селах Краска та Доманове, будуть вирішувати на черговій сесії
Наступна новина Через необережність на Волині згоріло понад два гектари сухої трави
Останні новини
Схожі новини