Запроваджують інститут консультанта роботодавця. На Волині відбувся перший тренінг

Запроваджують інститут консультанта роботодавця. На Волині відбувся перший тренінг
Тренінг для особистих консультантів роботодавця (фото Волинського ОЦЗ)

На Волині відбувся перший тренінг для особистих консультантів роботодавця – фахівців базових центрів зайнятості та філій обласного центру зайнятості.

З консультантами роботодавця спілкувалися заступник директора Волинського обласного центру зайнятості Тарас Семенюк та начальниця відділу організації надання послуг роботодавцям ОЦЗ Оксана Меріда 11 грудня на базі Любомльської районної філії Волинського обласного центру зайнятості. Про це повідомили в ОЦЗ.

Навчання відбувається у рамках запровадження з 2020 року нового сервісу служби зайнятості – Інституту «Консультанта роботодавця».

Основна мета проєкту – розширення підходів до надання якісних та оперативних послуг роботодавцям із урахуванням як специфіки регіону, зокрема Волинської області, так і кадрових потреб самих роботодавців.

Варто зазначити, що у листопаді поточного року директорка Державного центру зайнятості Ольга  Макогон пояснила: «Ми хочемо, щоб наші фахівці були обізнані у тих галузях економіки, в яких представлені роботодавці. Це принципово важливо. Насамперед для того, щоб прогнозувати потребу в робочій силі, що значно скоротить час для підбору спеціалістів. Наразі вакансії, що подаються до Державної служби зайнятості, заповнюються відповідно до класифікатора професій, а ринкова назва цієї професії і сукупність компетенцій може відрізнятися. І якщо наш спеціаліст не буде мати навичок поєднання бюрократичної і ринкової моделі вакансій, то нам буде дуже складно».

На першому занятті упродовж чотирьох сесій вдалося обговорити формування іміджу служби зайнятості у процесі взаємодії з роботодавцями. Попрацювали і над формуванням навичок самопрезентації консультанта роботодавця та встановлення контакту з роботодавцем.

«Важливо, що в основному працювали практично, а отже, очікуємо реальних результатів у роботі колег та розширення переліку роботодавців області, з якими розпочнемо співпрацю вже у 2020 році», – зазначили в обласному центрі зайнятості.

Навчання планують продовжувати.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Підприємці Старого ринку скасували мітинг під стінами Луцькради
Наступна новина Багаторічний декан факультету СНУ більше не буде деканом
Останні новини
Схожі новини