Зарплати освітян далі зростатимуть - міністр Шкарлет

Зарплати освітян далі зростатимуть - міністр Шкарлет
Сергій Шкарлет (фото із сайту МОН)

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив у своєму Телеграм-каналі, що на вчорашньому засіданні Уряду було схвалено два важливих документи щодо належного фінансування закладів загальної середньої освіти.

Зокрема, це - рішення про вдосконалення формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами.

Оновлена формула враховує збільшення посадових окладів педагогічних працівників. З 1 січня 2021 року рівень окладів зріс на 20%, а з 1 грудня – ще на 8,4%. Для підвищення ефективності використання коштів застосовуватиметься механізм, який дозволить вдосконалювати шкільну мережу та підвищувати якість освітніх послуг. При цьому підвищується спроможність для засновників закладів щодо встановлення надбавок та доплат педпрацівникам у максимальному розмірі – пише міністр.

У формулі вдосконалюється механізм визначення розрахункової наповнюваності класів для всіх територіальних громад на основі таких критеріїв:
– щільності та чисельності населення відповідної громади;
– відсотка населення, яке проживає в сільській місцевості.

Нова формула передбачає збільшення значення коефіцієнту поділу класів на групи для бюджетів великих міських територіальних громад, в яких це питання постає найбільш гостро.

Згодом, виступаючи на діалоговій платформі «Освіта України 2021: стратегічні цілі в дії», Сергій Шкарлет також відзначив, що педагогічні працівники гідно впоралися з викликами, які перед ними поставила пандемія коронавірусної хвороби .

Читайте також:
 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Помер ексдепутат трьох скликань Луцькради
Наступна новина Брищенське сміттєзвалище доводитимуть до ладу за німецькі кошти - Поліщук
Останні новини
Схожі новини