Затримали зрадника, який передавав рф координати для обстрілу Рівного

Затримали зрадника, який передавав рф координати для обстрілу Рівного

Служба безпеки України затримала поплічника рф, який наводив ворожі ракети по Рівному.

Про це інформує Управління СБ України у Волинській області.

Контррозвідка Служби безпеки викрила пособника спецслужб рф у ході відпрацювання прикордонних регіонів на північному заході України. Він передавав ворогу інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони на території регіону.

Крім того, зловмисник також збирав дані про розташування об’єктів критичної інфраструктури в обласному центрі та закликав рф здійснити ракетний удар по місту.

Співробітники СБУ затримали ворожого поплічника у Рівному під час спроби чергової передачі розвідданих до рф.

За даними слідства, затриманим є місцевий житель, який після початку повномасштабного вторгнення створив власний тг-канал, де оприлюднював дописи на підтримку загарбників та виправдовував їхні злочини.

Свої прокремлівські погляди зловмисник також неодноразово висловлював серед оточення. Так він намагався знайти «однодумців» для підривної діяльності проти України.

Для збору інформації зловмисник спостерігав за об’єктами, а потім передавав їх координати через вказаний тг-канал ворогу.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили мобільний телефон із доказами «зашифрованого» листування. Також у зловмисника вилучили незареєстровані боєприпаси до вогнепальної зброї.

Наразі його взяли під варту та повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних сил України чи інших збройних формувань України); ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами); ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Спецоперацію з викриття ворожого агента проводили співробітники СБУ Рівненської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Читайте також: Силовики Волині скерували до суду справу колаборантки


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині жінку обікрав односелець
Наступна новина На ремонт пошкоджених внаслідок обстрілу будинків у Луцьку виділили мільйон гривень
Останні новини
Схожі новини