Волинські силовики скерували до суду справу псевдопрокурорки з Луганщини

Волинські силовики скерували до суду справу псевдопрокурорки з Луганщини

Служба безпеки України скерувала до суду кримінальне провадження щодо псевдопрокурорки.

Про це інформує управління СБ України у Волинській області.

Служба безпеки України встановила, що 32-річна жителька Луганщини в умовах воєнного часу перейшла на бік ворога та почала співпрацювати з окупантами. У квітні 2022 року вона добровільно погодилася зайняти адміністративну посаду «помічника прокурора» в незаконно створеному псевдоправоохоронному органі - «прокуратурі Станично-Луганського району», що діє на території Щастинського району Луганської області.

Слідчі СБУ заочно оголосили колаборантці про підозру та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду. Колаборантка обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України.

Колаборантці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування здійснювали слідчі управління СБ України у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

Читайте також: На Волині прихильника «руского міра» посадили на два роки


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як волиняни писали Радіодиктант національної єдності
Наступна новина За Україну загинув волинянин Сергій Олішкевич
Останні новини
Схожі новини