На Київщині колаборанти вбили двох цивільних за наказом окупантів

На Київщині колаборанти вбили двох цивільних за наказом окупантів
Село Залісся на Київщині після звільнення від російських військових

Двоє мешканців Київської області співпрацювали з російськими військовими, проводили розвідку, патрулювали територію. Крім того, вони розстріляли двох мирних мешканців Великої Димерки. 

«За процесуального керівництва Броварської окружної прокуратури двом мешканцям Київщини повідомлено про підозру у державній зраді в умовах воєнного стану, умисному вбивстві й незаконному поводженні зі зброєю та бойовими припасами (ч. 2 ст. 111, п.1, 12 ч. 2 ст. 115, ст. 263 КК України)», – повідомили 29-го квітня у Офісі Генерального прокурора. 

За даними слідства, у період тимчасової окупації села Залісся Броварського району Київської області, підозрювані співпрацювали з військовослужбовцями збройних сил рф.

Вони отримали від окупантів військову екіпіровку, амуніцію і зброю з боєкомплектом, здійснювали розвідку та патрулювання на території Броварського району.

Озброєні зрадники перевіряли документи у місцевих мешканців. 

«11-го березня на виконання злочинних наказів військовослужбовців ЗС РФ, з метою залякування населення, вони відкрили вогонь з автоматичної зброї по двох мирних мешканцях смт Велика Димерка. Від отриманих численних поранень потерпілі померли на місці злочину», – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у цій справі здійснюється Броварським райуправлінням ГУНП в Київській області.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала колаборанта на Рівнещині. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Польща надала Україні термінал на пропускному пункті, що межує з Волинню
Наступна новина На Волині попрощались з загиблим військовим Юрієм Ролюком
Останні новини
Схожі новини