Збитки «Волиньгазу» сягають понад 230 мільйонів гривень

Збитки «Волиньгазу» сягають понад 230 мільйонів гривень

Загальна сума збитків АТ «Волиньгаз» наприкінці 2019 року сягне 231,5 мільйона гривень, що на 40% більше, ніж у 2018-му. Фінансова криза може спричинити погіршення газопостачання у Волинській області.

Про це повідомили у пресслужбі підприємства.

Джерелом фінансування «Волиньгазу» є встановлений тариф від НАКРЕКП, який діє з 2016 року. Четвертий рік поспіль дежрегулятор ігнорує економічно обгрунтовані обрахунки, кажуть на підприємстві.

Фінансова криза може привести до того, що до початку опалювального сезону у Волинській області більше 300 газорегуляторних пунктів  вичерпають свій технічний ресурс.

«Недостатність фінансування призводить до критичного стану мереж, створюючи ризики для безпечного та стабільного газопостачання. Крім того, через низькі тарифи зарплати у «Волиньгазі» заморожені на рівні 2016 року. А це спричиняє значну втрату кваліфікованих працівників», – каже фінансовий директор АТ "Волиньгаз" Андрій Тимчишак

У 2018 році на Волині місячний платіж за газорозподіл становив 72 грн, що нижче витрат на мобільний зв'язок та Інтернет. У зв'язку з цим «Волиньгаз» наголошує на необхідності наступних кроків з боку НКРЕКП:

- довести розмір тарифу до економічно обґрунтованого рівня;

- компенсувати операторам газорозподільного механізму понесені збитки;

- затвердити новий тариф на розподіл, який передбачає рівномірну оплату послуг операторів газорозподілу упродовж всього року.

Загальний обсяг споживання газу у Волинській області за перше півріччя 2019 року склав майже 199 млн куб. м, що на 21 % менше, ніж у 2018 році. В результаті чого, АТ «Волиньгаз» недоотримало близько 37,4 млн грн запланованої тарифної виручки.


 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Василь Рижук, який заквітчує дороги, може стати почесним громадянином Волині
Наступна новина Показали, як будують полігон для сміття у Володимирі-Волинському
Останні новини
Схожі новини