Василь Рижук, який заквітчує дороги, може стати почесним громадянином Волині

Василь Рижук, який заквітчує дороги, може стати почесним громадянином Волині
Василь Рижук

Заслуженому діячеві мистецтв України, скульпторові-документалісту, квітникарю, підприємцю Василеві Рижуку, відомому завдяки створенню 300-кілометрового оберега з чорнобривців, хочуть присвоїти звання «Почесний громадянин Волині».

Відповідне звернення до Волинської обласної ради скерував колектив проєкту «Квітучий прапор України», повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Присвоїти звання «Почесний громадянин Волині» Василю Рижуку пропонують «за вагомий трудовий внесок у розбудову української держави, увічнення пам’яті полеглих на фронтах війни, ландшафтного дизайну та народного квітникарства, благодійницької діяльності та підняття іміджу України».

Протягом 20 років Василь Рижук висаджує квіти у дворах, біля пам’ятників, вздовж автомобільних доріг України, посадових майданчиків, громадських зупинок, межових знаків районів та області.

Читати також: Волинянин Василь Рижук садив чорнобривці у Берліні біля пам’ятника радянським солдатам

Мова, зокрема, про висаджування квітів і прополювання від бур’янів у смузі відведення таких доріг державного значення:

- М-07 Київ–Ковель–Ягодин;

- Н-17 Львів–Радехів–Луцьк;

- Н-22 Устилуг–Луцьк–Рівне;

- О030849 Луцьк–Рованці.

2017 року Василя Рижука вчетверте внесли у Книгу рекордів України за найдовшу квіткову доріжку протяжністю 538,15 км в Україні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку малюють «живий» мурал. Де він? Як оживе? До чого тут ООН?
Наступна новина Збитки «Волиньгазу» сягають понад 230 мільйонів гривень
Останні новини
Схожі новини