«Здивована бабуся» та абетка для незрячих: у Луцьку обговорили проблеми людей з вадами зору

«Здивована бабуся» та абетка для незрячих: у Луцьку обговорили проблеми людей з вадами зору

У Луцьку обговорили проблеми адаптації людей з вадами зору у суспільстві.

На VIII міжнародну наукову конференцію, яка проходила 19-21 вересня, приїхали представники з Білорусі, Молдови, Грузії та України. Більше 50-ти науковців розповідали про проблеми, з якими зіштовхуються ці люди, варіанти їх вирішення та навіть власний досвід.

«Цікавим був виступ Євгенії Синьової, яка приїхала з Києва та виступала на тему про проблему навчання дітей з вадами зору. Вона розповіла про букварик, за яким зможуть вчитися слабозрячі або незрячі діти в Новій українській школі», - каже вчителька навчально-реабілітаційного центру Наталія Ройко.

Вона зауважила, що нарешті в Україні випустили букварик за новими стандандартами. Вчителька реабілітаційного центру ділиться, що ще однією із цікавих «розробок» киян є художня книжка для слабозорих, на якій у деталях розмалювали «навіть овочі на городі». Спікер із Тернополя Олеся Перепеченко поділилися своїм досвідом верстки розмальовки з рибками для незрячих.

На конференції також розповіли і про створення аудіогідів з природознавства, підготовку незрячих, які вже працюють діловодами, про церковний хор для людей з вадами зору та багато іншого. Окрім цього, ділилися найефективнішими вправами, які допомагають розвивати зір. Серед таких - вправа «Здивована бабуся», завдяки якій потрібно задіювати очі, губи та руки. Після конференції найцікавіші пропозиції надіслали до Кабінету Міністрів, аби дати можливість людям з обмеженими можливостями реалізовувати себе на законодавчому рівні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Останні приготування: у Луцьку стартує ІІІ фестиваль пива і м'яса в Луцькому замку
Наступна новина У Луцьку – оригінальна виставка фотокартин у вікнах і рамах. ФОТО
Останні новини
Схожі новини