У Луцьку – оригінальна виставка фотокартин у вікнах і рамах. ФОТО

У Луцьку – оригінальна виставка фотокартин у вікнах і рамах. ФОТО

У рамках 5-го міжнародного театрального фестивалю «Мандрівний вішак» біля Галереї мистецтв, що на вулиці Лесі Українки у Луцьку, презентували виставку фотокартин «Перетин».

Її автори – луцькі фотографи Роман Домбровський та Олег Міткевич. Ідею, яка виникла у театру «ГаРмИдЕр», підтримала рекламно-виробнича компанія «Тенета», яка роздрукувала фотороботи. Їх розмістили на вікнах галереї та на сіті-лайтах.

ПОЄДНАННЯ НЕСХОЖОГО

Роман і Олег фотографували акторів «ГаРмИдЕру» у сміливих та несхожих між собою локаціях: підприємстві «Модерн-Експо» та поліському селі Сваловичі Любешівського району.

«Головна ідея зйомок – поєднання непоєднуваного: майже безлюдне село та «космічні» костюми акторів, сучасний завод «Модерн-Експо» та герої фото в полотняній одежі», – розповів директор рекламно-виробничої компанії «Тенета» Василь Цапюк.

Фотовиставка поділена на дві частини. Вони відображають два різні світи: сучасний та стародавній. У першому мешкають первісні люди, у другому – люди майбутнього.

Сучасність передавав Роман Домбровський, давнину – Олег Міткевич.

«Це дуже цікавий досвід. Найважче у підготовці проекту було зібрати всіх фотомоделей одночасно. Я просто в захваті, коли бачу свої фото у такому великому форматі, та й самі світлини викликають багато позитиву. Чи вдалось втілити все? Ні, але це добре. Є ідеї для наступних фотопроектів. Як з’явиться вільний час – почну їх втілювати», – поділився емоціями Роман.

За його словами, зйомка тривала близько п’яти годин, трохи більше часу пішло на обробку кадрів.  

Фотограф додав, що багато позитивних вражень викликала презентація проекту, мовляв, коли працював над світлинами, то не очікував такого масштабу.

СЕКРЕТ ПОГЛЯДУ

“Ми підтримали цю ідею, забезпечивши повнорозмірний друк фоторобіт на власному виробництві. Окрім того, наші спеціалісти обробили зображення, підготувавши їх до друку” – розповів директор компанії «Тенета» Василь Цапюк.

Окрім того, він розкрив один з секретів виготовлення таких фотокартин:

“Матеріал, на якому роздруковані фото, найчастіше  використовується для друку рекламних бордів. Такі постери друкуються, як правило, з якісттю 360 DPI. Адже на борд найчастіше дивляться здалеку, і від друку не вимагається деталізації зображення. Але з виставкою «Перетин» – інша ситуація. Це роботи іменитих фотографів Луцька, а також акторів «ГаРмИдЕру». А вони душу вкладали, аби вийшли круті зображення. Тож ми не могли собі дозволити надрукувати їх, «як всі друкують». Ми поставили собі завдання: погляд актора на виставці з картини має бути заворожуючим. І знайшли просте рішення: те, що друкують в якості 360 DPI,  ми надрукували в якості 1660 DPI. З таким розширенням навіть не завжди фото для домашніх альбомів друкують».

«Це подарунок Гармидеру і лучанам від нашої компанії. Водночас – це зразок якісної послуги. Адже були враховані і потреба зробити роботу і бюджетно, і якісно. Відтак ми використали найдешевший матеріал – блюбек, але зробили дуже якісним зображення –з фотоякісттю 1660 DPI. Пишаємося, що наші виробничі потужності дозволяють втілювати такі проекти» – розповів директор компанії “Тенета”.

Василь Цапюк додав, що кропітним був також процес поклейки зображень на вікна та виставкові конструкції.

«Тут я дякую нашим спеціалістам зовнішньої реклами, які вдосвіта у день виставки почали монтаж» – сказав він.

Виставка триватиме до 30 вересня. Після цього роботи, можливо, прикрасять приміщення компанії «Модерн Експо».

 

Текст: Іванна СОЛОМАНЧУК (Перший)

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В облраді відкрилася виставка картин Іванни Дацюк


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Здивована бабуся» та абетка для незрячих: у Луцьку обговорили проблеми людей з вадами зору
Наступна новина У Луцьку можна виграти друк картини на полотні, всього лиш зробивши селфі
Останні новини
Схожі новини