Зеленський хоче зібрати Раду, щоб підвищити мінімальну зарплату

Зеленський хоче зібрати Раду, щоб підвищити мінімальну зарплату

Президент Володимир Зеленський 6 серпня внесе до Верховної Ради законопроєкт про підвищення мінімальної зарплати до рівня 5 тисяч гривень цього року.

Про це розповіла заступниця голови Офісу президента Юлія Ковалів на брифінгу в четвер,пише «Українська Правда».

«Сьогодні президент внесе до Верховної Ради законопроект, який передбачає вже з 1 вересня підвищення мінімальної зарплати до 5 тисяч гривень. Це перший крок, щоб поліпшити соціально-економічні гарантії працівникам України.

Відповідно до запропонованих змін до бюджету, основним джерелом для фінансування такого збільшення мінімальної зарплати стане, насамперед, економія на обслуговуванні держборгу», – заявила Юлія Ковалів.

Заступниця голови Офісу президента зазначила, що парламент може розглянути документ на позачерговому засіданні в серпні.

Вона нагадала, що схвалений урядом макропрогноз передбачає "двоповерхове" підвищення мінімальної зарплати в 2021 році до 6 тис. грн і 6,5 тис. грн.

На цій базі плануватиметься бюджет на 2021 рік, який, відповідно до закону, уряд подасть до парламенту до 15 вересня цього року, сказала Ковалів.

Станом на 15:30 законопроєкту від президента щодо зарплат  на сайті парламенту ще немає.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Майже 19 тисяч волинян жодного разу не оплатили за розподіл газу
Наступна новина Волинського священника, який привітав Путіна, внесли в базу «Миротворця»
Останні новини
Схожі новини