Зеленський каже, що не буде забирати в людей російськомовне телебачення

Зеленський каже, що не буде забирати в людей російськомовне телебачення
Володимир Зеленський

Кандидат у президенти, шоумен Володимир Зеленський воліє дізнатися думку громадян щодо мовного питання і виступає за збереження мовлення російською на телебаченні.

Про це він сказав в інтерв’ю «РБК-Україна», яке дав 17 квітня, бо програв журналісту в теніс під час першого туру виборів 31 березня, – пише Українська правда.

На запитання, чи підпише він закон про мову, якщо стане президентом і Верховна Рада нарешті ухвалить його у другому читанні, Зеленський відповів: «По-перше, його треба глибоко вивчити. Потім я хочу дізнатися думку громади з приводу цього закону».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Коломойський заявив, що повернеться в Україну, якщо переможе Зеленський

Як дізнатися думку суспільства, він точно не відповів. На його думку, для цього не потрібен референдум – можна і «онлайн з живими людьми проговорити», живим спілкуванням.

«Це дуже важливий момент – говорити з людьми. У нас ні Верховна Рада, ні президент, ні прем'єр-міністр не є акціонерами реформ, акціонерами цієї країни, акціонерами України. Ми з вами, ну поки я ще не президент, ми всі громадяни – акціонери України. І, будь ласка, будь добрий – зі мною все обговорюй», – заявив кандидат.

На його думку, деякі реформи провалюються, бо немає «контакту з людьми».

«Хлопці, сьогодні ми хочемо цей закон, ми хочемо захистити українську мову, і це нормально, це мова цієї країни, це державна українська мова», – заявив Зеленський.

«У той час, поки ви приймаєте закон, якісь купки людей розповідають: «Ви знаєте, що там за закон? Ви знаєте, що вам всім не можна буде говорити російською або татарською, чи польською, десь на Закарпатті угорською». Ніхто нічого не пояснює. Ви розумієте?», – наголосив він.

На запитання, чи залишаться при ньому квоти на українську мову на телебаченні й радіо, шоумен відповів: «Квоти залишаться. Питання, які вони повинні бути? Навіть не так. Там питання в регулюванні цих квот».

«Там є хитрість, додаток із цими квотами. Взагалі: більший відсоток української мови, а далі – різні мови, тому що там треба давати можливість кожній мові. Тому що у нас реально велика кількість людей говорить російською. Не можна у них забрати російськомовне телебачення», – вважає Зеленський.

«У нас є люди, які говорять і іншими мовами. Розумієте, тут велике питання з цими квотами. ніхто скасовувати квоти не буде, але є регулювання...», – додав він.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Побита луцька мітингарка розповіла, чому протестує проти Зеленського

Зеленський сказав: «Ті люди, які приймали цей закон, вони не зовсім телевізійні фахівці, м'яко кажучи… Я вам поясню як людина, що керує великим телевізійним бізнесом, великий платник податків».

«Якщо б ви знизили податки для всіх телевізійних великих медіа різних компаній, які довгі роки робили, у силу відносин в СНД, матеріали російською мовою... Якщо б ви прийшли і сказали: дивіться, хлопці, ось перед вами два фільми. Фільм, який зроблений українською мовою, – податок 10%. Фільм, який робиться російською мовою, – залишаємо податок, який був», – висловився він.

«Ви вважаєте, що потрібні були б квоти? Я вам відповім дуже швидко. Через рік я як бізнесмен і всі великі телевізійні бізнесмени без закону про квоти, без цих палиць, перейшли б в основному на українську мову і все», – вважає шоумен.

Нагадаємо, сам Зеленський у побуті російськомовний, його телевізійний контент – переважно також.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку навчать, як зробити бізнес надприбутковим
Наступна новина У волинській військовій частині, з якої втік озброєний солдат, заперечують дідівщину
Останні новини
Схожі новини