Зеленський погодився зустрітися з Путіним у Туреччині, – Ердоґан

Зеленський погодився зустрітися з Путіним у Туреччині, – Ердоґан

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоґан заявив, що президент Володимир Зеленський погодився на зустріч із російським президентом Володимиром Путіним у Туреччині, однак у Кремлі поки не вирішили, чи підтримають цей варіант діалогу.

Про це свідчать декілька джерел: турецька державна новинна агенція "Анадолу", турецька урядове видання Daily Sabah, "Суспільне" з коментарем речника Офісу президента України Сергія Никифорова, – пише Українська Правда.

«Зеленський сказав мені: "Щойно ви зателефонуєте, я вже наступного дня чи через день приїду туди, куди ви скажете". Сподіваюся, що зустріч Зеленського й Путіна відбудеться і стане шансом для всього регіону», – сказав Ердоґан.

Турецький президент планує провести офіційну зустріч із Путіним невдовзі й запропонувати конкретні місце й час, де сподівається отримати згоду від Путіна на таку зустріч.

Читайте також: «Ви всі розумно, що... І ми це розуміємо...». Нардеп Тищенко виступив з дивною промовою

Ердоґан розраховує, що його розмова з Путіним відбудеться після Олімпіади в Пекіні.

Крім того, турецький президент розкритикував зусилля західних країн-партнерів України в деескалації напруги в регіоні та окремо відзначив спроби західних медіа посилити напругу та панічні настрої серед громадян.

Представники Офісу президента України підтвердили, що Зеленський згоден на перемовини з Путіним за посередництва Туреччини.

На питання журналістів спікер Кремля Пєсков відповів, що Росія не відкидає такий варіант, але вважає, що поки що між Україною та Росією немає спільного розуміння для обговорення будь-яких тем.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Передати право на користування автівкою можна буде через «Дію»
Наступна новина Сім'я з Луцька потребує допомоги: у 3-річного хлопчика виявили рак нирок
Останні новини
Схожі новини