Зеленський призначив собі нового прессекретаря. Хто він?

Зеленський призначив собі нового прессекретаря. Хто він?

Президент України Володимир Зеленський призначив свого нового прессекретаря. Ним став журналіст та телеведучий телеканалу «Україна 24» Сергій Никифоров. Він замінив на посаді попередню речницю Юлію Мендель.

Про це йдеться у відповідному указі глави держави від 9 липня, пише Громадське.

Зазначимо, про те, що саме Никифоров стане новим речником президента раніше вже повідомляли в ОП. Напередодні там зазначили, що він уже почав працювати. Зокрема, Никифоров супроводжував Зеленського під час офіційного візиту президента до Литви, який відбувся 6-7 липня.

У президента переконували, що конкурс на посаду прессекретаря тривав близько двох місяців. Від початку було орієнтовно 70 претендентів. Врешті переміг журналіст та телеведучий телеканалу «Україна 24» Сергій Никифоров.

Про нового речника

Никифоров професійний тележурналіст із 15-річним стажем. У 2007–2011 роках був кореспондентом телеканалу «Перший національний». Раніше працював на телеканалах «К1» та «24 каналі».

У 2011-му Никифоров перейшов на ‎міжнародний канал Euronews та переїхав у французький Ліон. Свою роботу там закінчив у 2017 році.

Вже з 2019 року Никифоров працював у холдингу «Медіа Група Україна», що входить до структур Ріната Ахметова. Зокрема він працював ведучим випуску новин телеканалу «Україна 24», ранкового шоу «Ранок чемпіонів» та був кореспондентом програми «Сьогодні».

У 2020 році Никифоров заявляв, що «Україна 24» «це не черговий політичний проєкт» та казав, що стежить за новинами «майже завжди, коли не спить».

Де попередня речниця?

У квітні попередня прессекретарка президента Володимира Зеленського Юлія Мендель написала заяву на звільнення. Очікується, що після призначення нового речника Мендель зосередиться на роботі по взаємодії з іноземними ЗМІ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Світязі 10-річну дівчинку на надувному крузі віднесло за кілометр від берега
Наступна новина Луцький блогер приготував курячі сердечка в азіатському стилі. Відеорецепт від каналу «Їсти»
Останні новини
Схожі новини