Земельні махінації на 11 мільйонів: сільський голова на Волині підробив документи

Земельні махінації на 11 мільйонів: сільський голова на Волині  підробив документи

Волинянин поверне громаді села на Волині земельну ділянку вартістю понад 11 млн грн, яку орендував завдяки підробленим документам.

Про це інформує прес-служба прокуратури Волинської області.

Прокурори встановили, що проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки для обслуговування придбаних господарських будівель для вирощування худоби в селі Пожарки був виготовлений у 2009 році на підставі підробленого сільським головою рішення Пожарківської сільради. У подальшому цей проект землеустрою затверджено та укладено договір оренди землі.

Рожищенський районний суд Волинської області визнав незаконним рішення сільської ради та недійсним договір оренди земельної ділянки. Також суд зобов’язав громадянина повернути громаді села Пожарки земельну ділянку площею понад 8 га та вартістю більше 11,5 млн. грн.

Ухвалою Ківерцівського районного суду сільського голову звільнено від кримінальної відповідальності за зловживання службовим становищем та службове підроблення у зв’язку із закінченням строків давності. Проте, позаяк громадянин набув право оренди земельної ділянки внаслідок неправомірних дій сільського голови, прокурори в суді наполягали на визнанні незаконним та скасуванні підробленого рішення сільради, а також визнанні недійсним договору оренди землі.

Суд задовольнив позовні вимоги прокуратури, відтак земельну ділянку буде повернуто у володіння та користування територіальної громади Пожарківської сільської ради Рожищенського району Волинської області.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Створили «вбивцю» Android і iOS
Наступна новина «Сенс один – костюмована вечірка», – Олена Григоренко про Хелловін
Останні новини
Схожі новини