Створили «вбивцю» Android і iOS

Створили «вбивцю» Android і iOS

1 листопада 2018 року відбувся реліз нової мобільної операційної системи Sailfish 3, яка тепер є конкурентом таким мастодонтам мобільного ринку, як Android і iOS

Нова ОС адаптована під безліч ARM-процесорів від компаній Qualcomm і MediaTek, а значить, працює на більшості мобільних пристроїв, крім Apple, – пише Сьогодні.  

Вперше про Sailfish 3 від фінської компанії Jolla заговорили 2017 року, але на той момент вона була ще сирою, мала безліч помилок і в загальному працювала нестабільно. Але до моменту релізу повноцінної версії розробники виправили всі несправності і недоробки.

Новітня мобільна операційна система відрізняється від своїх конкурентів в особі Android і iOS дуже сильно, оскільки зібрала в собі всі доступні напрацювання і позбавлена багатьох проблем з безпекою, які тягнуться у дітищ Apple і Google роками.

Інтерфейс разюче відрізняється від конкурентів сучасним підходом і відчуттям стилю. Також є низка інших особливостей, які сильно впливають на призначений для користувача досвід. Так, наприклад, розробники в Sailfish 3 підвищили швидкість роботи інтерфейсу, скоротили час запуску стороннього програмного забезпечення, впровадили шифрування всіх даних, додали підтримку жестів, в тому числі в клавіатуру, інтегрували сумісність із зовнішніми накопичувачами і переробили камеру.

Операційна система Sailfish 3.0.0 доступна всім користувачам починаючи від сьогодні, однак для установки необхідний розблокований завантажувач (Bootloader). Крім того, вже 8 листопада розробники обіцяють представити версію X, яка буде призначена виключно для смартфонів компанії Sony.

Нове програмне забезпечення по праву можна вважати єдиною реальною заміною Android, крім, звісно ж, iOS, за розробку якої цілком і повністю відповідає одна тільки Apple.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцькому НТУ з’явився новий коворкінг-центр. ФОТО
Наступна новина Земельні махінації на 11 мільйонів: сільський голова на Волині підробив документи
Останні новини
Схожі новини