3D-хірургія на Волині, житло робітникам, нові гроші. ЩО У НАС ДОБРОГО?

3D-хірургія на Волині, житло робітникам, нові гроші. ЩО У НАС ДОБРОГО?
Фото Олени Лівіцької

Якщо ви помітили, що вашу стрічку у фейсбуці заполонили новини про грип, коронавірус, ДТП, різанину, зраду політиків – час прочитати хороші новини.

«Перший» зібрав позитивні новини Волині, України та світу, аби ви трохи відпочили від «суцільної зради» і зрозуміли, що навколо ще є й хороші новини. Ми помічаємо їх для вас!

Білл Гейтс пожертвував мільйони на боротьбу з коронавірусом

Засновник американської компанії Microsoft Білл Гейтс виділив п'ять мільйонів доларів для боротьби з коронавірусом у Китаї. За інформацією China Daily, ці гроші він виділив зі свого благодійного фонду, пише «24 канал».П'ять мільйонів доларів направлені на роботу з виявлення інфікованих, розміщення їх у зону карантину та призначення лікування, а також прискорення розробки вакцини від вірусу.

У лютому введуть в обіг нову банкноту 200 гривень

Нові банкноти номіналом 200 гривень будуть уведені в обіг 25 лютого 2020 року.За дизайном вона наслідує нові сучасні банкноти номіналом 20, 100, 500 та 1000 гривень. На банкноті нового зразка номіналом 200 гривень збережено основні зображення банкноти зразка 2007 року. Детальніше читайте тут

Волинські хірурги вперше провели операцію у 3D-вимірі

Сучасне німецьке 3D-обладнання для хірургічного лікування придбали в медичному центрі «Боголюби» зовсім нещодавно. Ця новітня технологія дозволяє хірургові під час операції бачити на моніторі органи в об’ємі. Зображення настільки чітке, що виникає відчуття, ніби чіпаєш орган рукою. Детальніше читайте тут

Волинські роботодавці готові надати житло робітникам

Волинські роботодавці готові надати не лише місце праці, але й житло для своїх працівників. Про це Район.Луцьк повідомляють у Волинському обласному центрі зайнятості. Загалом, налічується 5 підприємств, які готові надавати житло своїм працівникам. 

Єдину державну інформсистему трансплантації розроблено, вона готова до запуску - розробник

Запуск Єдиної державної інформаційної системи трансплантації (ЄДІСТ) необхідний для забезпечення прав пацієнта на своєчасну та в порядку прозорої черговості трансплантацію органів, сказала голова комітету медичного права Асоціації правників України Марина Слободніченко для LB.ua. При цьому юрист зазначила, що ЄДІСТ готова до запуску, її прийняло на тестування Міністерство охорони здоров'я у травні 2019 року.

Зірки тенісу пожертвували понад $ 170 тис. постраждалим від пожеж в Австралії

Всесвітньо відомі тенісисти - швейцарець Роджер Федерер та іспанець Рафаель Надаль - пожертвували $ 172 тисяч фонду для надання допомоги постраждалим від бурхливих в Австралії природних пожеж, пише Інтерфакс-Україна. Крім того, разом з іншими спортсменами вони організували благодійний захід в Мельбурні. У ньому також брали участь такі відомі тенісисти як Серена Вільямс, Кароліна Возняцкі і Новак Джокович.

На Волині 31 дитину-сироту забезпечили житлом

У 2019 році на Волині за кошти обласного та державного бюджетів придбали житло для 31 дитини-сироти. Ще в 10 оселях проведено ремонтні роботи. Загалом на забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування спрямовано кошти у розмірі 17 млн 985 тис. 612 грн, з них обласний та місцеві бюджети – 5 млн 610 тис. грн. Субвенція з державного бюджету – 12 млн 375 тис. 612 грн. Детальніше читайте тут.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Дві школи поблизу Луцька пішли на карантин до 6 лютого
Наступна новина Домашні тварини хворіють на коронавірус, однак людям він не загрожує, – луцька ветеринарка
Останні новини
Схожі новини