На Волині 31 дитину-сироту забезпечили житлом. Ще в 10 оселях зробили ремонт

На Волині 31 дитину-сироту забезпечили житлом. Ще в 10 оселях зробили ремонт

У 2019 році на Волині за кошти обласного та державного бюджетів придбали житло для 31 дитини-сироти. Ще в 10 оселях проведено ремонтні роботи.

Загалом на забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування спрямовано кошти у розмірі 17 млн 985 тис. 612 грн, з них обласний та місцеві бюджети – 5 млн 610 тис. грн. Субвенція з державного бюджету – 12 млн 375 тис. 612 грн, повідомляють на сайті Волинської ОДА.

З них 5 млн 100 тис. грн спрямовано на будівництво дитячого будинку сімейного типу у місті Рожище.

Решта субвенції, а це 7 млн 275 тис. 612 грн, спрямованні на придбання житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа. 19 дітей, у тому числі 2 особи з інвалідністю, отримали компенсацію та самостійно придбали житло.

Якщо говорити про кошти державного бюджету, то тут спостерігається позитивна динаміка. У 2018 році Волинь отримала з держбюджету – 6 млн 900 тис. грн. У 2019 році ця сума зросла до 12 млн 375 тис. 612 грн.

Компенсацію на придбання власного житла отримали діти з Горохівського, Камінь-Каширського, Ківерцівського, Луцького, Любешівського, Маневицького, Рожищенського, Володимир-Волинського районів, міст Луцька, Ковеля, Нововолинська та Володимира-Волинського.

За кошти Обласної цільової соціальної програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа на 2017 – 2021 роки придбано 12 соціальних квартир для 14 дітей-сиріт. Соціальне житло придбане у містах Володимирі-Волинському, Ковелі, Луцьку, та Нововолинську, Горохівському, Ківерцівському, Локачинському, Маневицькому, Рожищенському районах.

Усі діти, які отримали житло від держави перебували на квартирному обліку.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У лютому введуть в обіг нову банкноту 200 гривень. Що змінилось? Чи будуть вилучати старі?
Наступна новина «Міста поливають із гелікоптерів». Волинянка, яка живе у Китаї, розповіла про небезпечний вірус
Останні новини
Схожі новини