Україна в топі, робото-хірург, ноу-хау від митників. ЩО У НАС ДОБРОГО?

Україна в топі, робото-хірург, ноу-хау від митників. ЩО У НАС ДОБРОГО?
Фото Ірини Кабанової

«Та ви задовбали зі своєми новинами про зраду!» – кричать одні. «Та ти глянь на ту публіку, вона ж тільки й хоче читати кримінал і скандали!!!» – кажуть інші. ...Ця суперечка може бути вічною. Ми її не розсудимо. Краще спробуємо шукати побільше новин, які дозволять не зневіритися у мудрості людства і приязності до нас Долі. 

Два необхідних пояснення: ні, тут буде без політики, усе об’єктивно. Так, нажаль наших луцьких чи волинських новин для такої публікації поки що недостатньо :( Тому, кажучи про «нас», збираємо позитивні новини з усього світу – бо ж куди від тієї глобалізації втечеш, правда?)  


Hummer збирається випустити електричні пікапи

General Motors перезапускає бренд Hummer, під яким раніше випускали незграбні позашляховики "ледь ширші ніж вулиця". Тепер автовиробник збирається випускати під цим брендом електричні пікапи, пише «24 канал». Технічні подробиці поки невідомі, але початок продажів запланований на 2022 рік.

Нагадаємо, як «Велозона» «підсадила» Луцьк на велосипеди. 

Автомобілі Tesla «розмовлятимуть» із пішоходами

У електрокарів Tesla вже є розвинутий штучний інтелект, який здатен у низці випадків обходитися без допомоги водія. Незабаром моделі компанії зможуть «спілкуватися» із пішоходами, пише «24 канал». Коротке відео, опубліковане Ілоном Маском в соцмережах,  демонструє як Tesla Model 3 звертається до спостерігача:

«Не стій, втупившись, сідай!»

Нагадаємо, у WEST AUTO HUB розповіли, які послуги надають. 

На «Ягодині» запустили автоматичний сканер для вантажівок: він має скоротити час перевірки до 10 хвилин

13 січня, на пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» запрацював сканер для вантажних транспортних засобів та контейнерів.Для сканування автомобіль має заїхати у спеціально обладнане приміщення, де і відбувається сканування вантажівки у декількох проекціях. Дані зі скануючої системи на пункті пропуску передаються до центрального апарату Держмитслужби в електронному вигляді. Запуск сканерів значно зменшує ризик впливу на результати митного огляду осіб.

Детальніше тут.

Україна увійшла в топ-3 експортерів сільгосппродукції в Євросоюз

Минулого року найбільшими експортерами сільгосппродукції до країн Євросоюзу були США, Бразилія та Україна. Згідно зі звітом, з листопада 2018 року по жовтень 2019 року експорт сільгосппродукції зі США становив 12,3 млрд євро, з Бразилії – 11,7 млрд євро, з України – 7,3 млрд євро, пише БУГ.Відзначається, що за рік найбільш стрімким було зростання експорту з України – 41%, або 2,1 млрд євро в грошовому вираженні.

Читайте також: У Луцьку відбудеться сільськогосподарський ярмарок. 

Рада підтримала програму дешевих кредитів для відкриття бізнесу

Програма запрацює від 1 лютого. Верховна Рада 14 січня підтримала урядовий законопроєкт про нову державну програму кредитування малого підприємництва, пише ТСН. Документ підтримав 261 народний депутат. Уряд передбачив 2 млрд грн, щоб від 1 лютого нинішнього року стартувала програма кредитів під 5-7-9% для підтримки мікро- та малого бізнесу. 

Читайте також: «Дванадцятка не робить дитину щасливою», – власниця луцького репетиторського центру «Мій успіх».

Збірка творів Оксани Забужко потрапила до переліку найочікуваніших книжкових новинок 2020 року за версією NEW YORK TIMES 

До списку потрапило 77 видань письменників з усього світу: Франції, Італії, Канади, Швеції, України та багатьох інших країн, пише ТСН. До збірки увійшли роман «Польові дослідження з українського сексу» та дев'ять оповідань письменниці, серед яких - «Сестро, сестро», «Я, Мілена» тощо. 

Детальніше читайте тут.

У Китаї робот успішно провів операцію з протезування

В китайській лікарні при Пекінському об'єднаному медичному коледжі робот-хірург, який називається Hurwa, успішно провів складну операцію із заміни колінного суглоба, пише «24 канал». Так, повна заміна колінного суглоба є складною технічною операцію, яка при вдалому проведенні поможе у лікуванні захворювань колінного суглоба на пізній стадії і дасть пацієнтам можливість швидко відновитися.

Читайте також: Як працює студія 3D-друку у Луцьку.

Китайські інвестори зацікавилися рівненським аеропортом

Меморандум, який сприятиме розвитку Рівненського аеропорту, підписали голова ОДА Віталій Коваль, голова обласної ради Олександр Данильчук і заступник генерального директора департаменту розвитку ринку Євразії POWERCHINA (Sinohydro) Чень Шицзюнь, пише Бізнес.Район. Нагадаємо, Міжнародний аеропорт «Рівне» потрапив до пілотного інвестиційного проєкту Міністерства розвитку економіки з відродження регіональних летовищ України.

Читайте також: Волинь та Рівненщину сполучали пасажирські літаки.

Mercedes представила розумний будинок на колесах

Фургон-кемпер на базі Sprinter під назвою Marco Polo, який з'явиться у продажу вже навесні 2020 року. Творці обіцяють новий рівень комфорту для любителів такого виду відпочинку: майже всіма функціями можна керувати зі смартфона або великого сенсорного екрану на приладовій панелі, пише «24 телеканал».  Система будинку на колесах повністю контролюватиметься зі смартфона: від температури повітря до залишку води в резервуарі. 

Читайте також: У Луцьку запрацював бот «Назар».

Лучанка-благодійниця придбала для онкохворих дітей важливий апарат – інфузомат

В онкогематологічному центрі Волинської обласної дитячої лікарні – новий інфузомат. Медичний апарат, вартує 70 тисяч гривень, його придбали за кошти лучанки-благодійниці. Цей медичний апарат дозволяє лікарю задавати програму і регулювати швидкість введення необхідної дози препарату через спеціальну електронну систему.

Детальніше читайте тут


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький лікар 30 років пірнає на Водохреще. Він розповів, як це робити правильно
Наступна новина Штраф і дискваліфікація. Футболіста Михалика покарали за бійку під час гри
Останні новини
Схожі новини