«Живе у неналежних умовах». Матір другокласника з Волині, якого шукали 15 годин, можуть покарати

«Живе у неналежних умовах». Матір другокласника з Волині, якого шукали 15 годин, можуть покарати

Семирічний Матвій із села Холонів на Горохівщині, якого шукали 15 годин, зі старшим братом проживає в неналежних умовах. Його матір можуть покарати за неналежне виконання батьківських обов'язків.

Про це повідомив заступник начальника ГУНП Сергій Козак, інформують у Нацполіції.

Нагадаємо, хлопчик зник 7 квітня. Про це мати повідомила правоохоронцям лише вранці 8 квітня. Рідні шукали дитину, однак безуспішно.

До пошуків школяра 8 квітня залучили понад півтори сотні поліцейських – весь особовий склад відділення поліції №2 (Горохів), співробітників ГУНП у Волинській області та Луцького районного управління, кінологічного центру та понад 20 нацгвардійців. Задіяні були також громадські формування та місцеве населення. 

Дитину знайшли вже через 4 години після початку масштабних пошуків. Першими хлопця помітили правоохоронці Сніжана Лапків і Степан Свинарчук, а також службовий собака Ніка з гвардійським кінологом сержантом Денисом Тимченком

Читати також: «Раптом пес загавкав – і в очереті побачили хлопця». Як у селі на Волині шукали зниклого 2-класника

«Той безсилий лежав в очереті біля болота, що приблизно за 10 кілометрів від дому. Якби правоохоронці запізнилися хоч на декілька хвилин – наслідки були б непоправними. Хлопця дістали із багнюки, далі везли на підводі, а до села більше кілометра його ніс на руках оперуповноважений Вадим Барчук», – розповів заступник начальника ГУНП Михайло Сорока.

У поліції запевнили, що зараз зі школярем все добре, правоохоронці його нагодували, медики надають йому необхідну допомогу.

Поліцейські з’ясували, що хлопчик зі старшим братом проживає в неналежних умовах, проте органи місцевого самоврядування і соцслужби про це правоохоронців не повідомляли.

«Вирішуватиметься питання про притягнення матері до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків та відповідні органи - за службову недбалість. Подальшу долю дітей вирішуватимуть соцслужби. Наразі хлопці перебуватимуть у медзакладі», – повідомив заступник начальника ГУНП Сергій Козак.

З початку року до поліції Волині надійшли повідомлення про зникнення 64 дітей: усіх їх розшукали.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Це може стати початком кінця України». У Путіна заявили, що готові захищати мешканців Донбасу
Наступна новина «Я у клубок скрутився – і не змерз». Хлопчик з Волині розповів, як пережив ніч у болоті
Останні новини
Схожі новини