«Жодне село не залишиться без послуг «Укрпошти», – очільник волинської дирекції

«Жодне село не залишиться без послуг «Укрпошти», – очільник волинської дирекції

До кінця листопада у селах громад Луцького району ще працюватимуть стаціонарні відділення «Укрпошти» та паралельно у тестовому режимі  їздитимуть пересувні відділення поштового зв’язку.

Про це розповів директор Волинської дирекції АТ «Укрпошта» Іван Люсак під час зустрічі із головою Луцької районної ради Олександром Омельчуком, – йдеться на сайті Луцької райради.

Нагадаємо, до райради надійшла чимала кількість звернень від мешканців сіл Луцького району, які стурбовані тим, що відділення «Укрпошти» припиняють свою роботу, а листонош звільняють.

Як запевнив Іван Люсак, після впровадження всеукраїнського проєкту «Пересувні відділення «Укрпошти» жоден населений пункт не залишиться без послуг, які надає «Укрпошта»: виплата пенсій, переказів, прийом комунальних платежів, доставка посилок, ліків, торгівля продуктами народного споживання тощо.

«Ми і надалі будемо доступні у кожному населеному пункті. Глобально нічого не змінюється. У тих селах, де населення менше ніж 1200 осіб, працюватимуть не стаціонарні відділення, а пересувні. Тобто раз чи два рази на тиждень приїжджатиме бригада пересувного відділення у складі трьох працівників: листоноші, начальника пересувного відділення та водія-супроводжувача», - розповів Іван Люсак.

Голова Луцької районної ради Олександр Омельчук поцікавився, у який спосіб доставлятиметься пенсія.

Директор волинської «Укрпошти» пояснив, що у випадку наявності у селі 100 і більше людей, яким виплачують пенсії, стаціонарне відділення зберігається і буде працювати листоноша. Якщо пенсіонерів менше, аніж 100, тоді їм привозитимуть пенсію додому пересувні відділення.

«Листоноша з водієм розвозитиме пенсію та пресу по будинках, а начальник відділення надаватиме поштові, логістичні, фінансові послуги мешканцям у відведеному для цього приміщенні», - зауважив Іван Люсак.

Крім того, за словами директора волинської «Укрпошти», перехід до нового формату роботу покликаний також поліпшити умови праці листонош.

«Історично так склалося, що листоноші розносять пенсії і на них неодноразово нападали грабіжники. Листоноші на велосипедах змушені були долати відстань з кореспонденцією, товарами та грошима, а зараз їм надається зручний автомобіль із водієм, сейфом та відеокамерами», - зауважив він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коли для лучан знову відкриють «МакДональдз»
Наступна новина У Волинській інфекційній лікарні з ковідом перебуває 15 дітей. Найменшому пацієнту – 8 днів
Останні новини
Схожі новини