«Жодних рішень для молоді без молоді!» - в Луцьку відбувся масштабний форум.ФОТО

«Жодних рішень для молоді без молоді!» - в Луцьку відбувся масштабний  форум.ФОТО

Більше півсотні активної луцької молоді відвідали форум «4 Lutsk Youth forum». Зустріч відбулася 9 грудня у Force Arena (РЦ «Промінь»).

Молодіжний центр Волині, спільно з Луцькою міською радою, вирішили зібрати на цей форум найактивнішу молодь міста і, поспілкувавшись з ними, визначити, що б вони хотіли бачити в Луцьку.

В Луцький міській раді нещодавно відбулася реформація, зазначають організатори, і був створений відділ по роботі з молоддю. Катерина Шкльода, начальниця відділу сім'ї та молоді Луцької міської ради, каже, що першим її кроком на посаді є саме цей форум. Він створений для того, аби зрозуміти як має працювати відділ, визначити конкретні кроки і створити дорожню карту реформ молодіжної політики Луцька.

"Звичайно, це не може бути константа, - зазначає Захар Ткачук, директор Молодіжного центру Волині, - але хоча б якесь направлення ці молоді люди можуть нам дати."

Головна мета заходу - створення дорожньої карти реформ молодіжної політики зі слів і побажань присутньої, найактивнішої молоді. Окрім цього, стверджують організатори, існує й побічна мета - покомунікувати, познайомитимя, послухати лекції і дізнатись про найкращі практики, які є в Україні.

Під час форуму, окрім групового обговорення і пропонування власних ідей вирішення молодіжних проблем, учасники слухали лекторів, кожен з яких був цікавий на цій події, тому що брав участь саме в міських проектах.Світозар Ніцполь, аналітик проекту Ureport презентував цей міжнародний проект і розповів про результати останніх опитувань й для чого вони потрібні. Завдяки цьому проекту всі учасники відповіли на 3 питання, котрі стосувалися молодіжного життя в Луцьку, результати якого одразу ж були проаналізовані і висвітлені.

Вероніка Дякович, котра читала лекцію "Що таке молодіжна рада і для чого вона потрібна?", є екс-головою Тернопільської Молодіжної Ради. Вона, на думку, Захара Ткачука, мала великий успіх і зробила дуже багато в розвитку молодіжної політики її міста.

Координатор молодіжного хабу Космодром, Максим Ткаченко, з Червонограда ділився досвідом і розповідав як створити дієвий молодіжний простір.

В перерві між лекціями відбувався кава-брейк, а також конкурс селфі, переможниця якого отримала футболку від Світозара Ніцполя і Ureport.

 

Автор: Юлія Книш


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У якій країні татусі проводять з дітьми більше часу, ніж мами – дослідження
Наступна новина До Луцька завітає ведуча програми «Орел і решка»
Останні новини
Схожі новини