У Луцьку відбувся форум «Ефективні продажі». Фоторепортаж

У Луцьку відбувся форум «Ефективні продажі». Фоторепортаж

Бізнесмени з Волині та інших областей навчались у Луцьку продавати онлайн та офлайн.

Форум «Ефективні продажі» тривав два дні, 23 та 24 травня. 

У перший день більше сотні учасників побували на лекціях та практикумах у культурному центрі «Passage Interdit». Другого ж дня підприємці мали змогу відвідати виробництво компанії «Тигрес» та побувати на будівництві ЖК «Супернова», який зводить будівельна компанія «Інвестор».

Аби процес навчання був ще кориснішим, організатори влаштували форум таким чином, щоб його учасники отримували максимум практики і мінімум теорії.

23 травня присутні на заході мали спеціально відведений час для нетворкінгу. Також діяла зона для обміну контактами у вигляді бджолиних сот, розділена на дві категорії: «Шукаю» та «Пропоную». Там охочі залишали свої контакти для потенційний партнерів.

Організував форум Центр інформаційної підтримки бізнесу м. Івано-Франківськ, який заснований на базі Клубу Ділових Людей Україна. Партнером виступив Європейський Банку Реконструкції та Розвитку.

Фінансувався захід у рамках проекту Європейського Союзу – EU4Business.

Організаторка Христина Савуляк розповіла, що у Луцьку заходи для підприємців влаштовують уже кілька років, але форумів такого масштабу ще не було.

«Зараз ми робимо формат великих заходів. По-перше, для того, аби підприємці могли отримати від експертів цінну інформацію. По-друге, аби вони могли знайти партнера, підрядника чи клієнта завдяки нетворкінгу. По-третє, важливий обмін досвідом, тому що коли гарні ідеї сумуються, виходять круті рішення», – сказала Христина Савуляк.

Під час форуму відбулися виступи київських бізнес-тренерів Тетяни Суботіної, Ольги Оникієнко, Ігоря Фоменка, Олеся Піщака.

Крім того, представниця ЄБРР Наталія Бандера та координатор Центру інформаційної підтримки бізнесу Христина Савуляк розповіли про можливості для бізнесу, які дають їхні організації.

Також відбулась панельна дискусія, під час якої четверо людей поділились досвідом організації своїх відділів продажу.

Зокрема директор будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський розповів, що ідеальних працівників знайти неможливо, тому потрібних навиків їх потрібно навчати.

«У першу чергу ми працюємо над продуктом.  Конкуренція велика, але зараз час технологій, і наші конкуренти майже не користуються ними. Нам продавати легко і ми могли б продавати більше, якби могли більше виробляти продукту. Фішок є багато, але основна – партнери. Нашими партнерами є люди, які проживають у наших житлових комплексах. Це найбільша наша цінність», – сказав забудовник.

«Ми точно знаємо, хто наш покупець. Декілька років ми застосовуємо CRM-систему, у нас є всі звернення за весь час. Їх тисячі. Ми знаємо, хто цікавився однокімнатною квартирою, хто двокімнатною, а хто будинком», – наголосив Андрій Разумовський.

Своїм досвідом поділились також директорка «Passage Interdit» Юлія Євпак, керівник агентства Digital-маркетингу «ARTEFACT.St» Андрій Сірук та керівник управління корпоративного бізнесу «Банк Львів» Ігор Бабак.

Саме ця дискусія припала до душі багатьом учасниками форуму.

«На заході чудова атмосфера. Сподобалось те, що я мала змогу почути, як інші компанії організовують свої відділи продажів. Зацікавив зокрема «Інвестор». Дуже креативний і незвичний підхід як для будівельної компанії. Люди чітко знають, на кого вони працюють. Впровадити CRM-систему не так просто, адже багато менеджерів взагалі не хочуть працювати із CRM-системами, бо це займає багато часу», - зазначила начальниця відділу гуртового продажу тканин компанії «Едельвіка» Оксана Скорич.

«Мені сподобались і спікери, і взагалі організація заходу. Я приїхав з Києва, залишив усі справи, бо цей форум мене зацікавив. І тут дійсно класно.

З планшетами класно зробили, тому що зазвичай дають блокноти. Вони м’які і ти пишеш фактично у себе на колінах. А з планшетами зручніше. За це я окремо поставив би два плюсики організаторам», - поділився враженнями менеджер відділу продажів компанії «Модерн Пак» Олег Пономаренко.

Багато хто з учасників форуму розповідав, що їм сподобався виступ Ольги Оникієнко, яка розповіла про 18 інструментів інтернет-маркетингу для успішних продажів онлайн.

Завершенням форуму став розіграш подарунків від партнерів.

Текст: Наталя ХВЕСИК

Фото: Павло БЕРЕЗЮК


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Зеленського назвали смішним жартом петицію про відставку президента
Наступна новина Синод ПЦУ підтримав Епіфанія. Філарет заговорив про московський вплив
Останні новини
Схожі новини