Журналістка виграла в апеляції у благодійного фонду Ігоря Палиці

Журналістка виграла в апеляції у благодійного фонду Ігоря Палиці

11 грудня 2017 року Львівський апеляційний адміністративний суд частково задовольнив скаргу журналістки Ірини Мусій (Аріни Крапки) до благодійного фонду голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці «Тільки разом». Суд таки зобов’язав надати звіт про витрати фонду в 2014-2016 роках, натомість відхилив вимоги скаржниці у частині  інформації про надходження фонду.

Постанова суду з обгрунтувальною частиною буде оприлюднена ближчими днями.

Адвокат відповідача запевнив у ЗМІ, що його сторона не має наміру подавати касацію.

Як писав «Доступ до правди», журналістка Аріна Крапка 14 березня 2017 року надіслала до благодійного фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» запит на інформацію.

Вона просила надати  звіти про надходження та витрати коштів фонду з 2014 року до сьогодні. Натомість у фонді попросили продовжити термін розгляду запиту, а потім відмовилися надавати інформацію взагалі. У відмові фонд зазначив, що не є розпорядником запитуваної інформації. Після цього Аріна Крапка подала позов до суду, у задоволенні якого Волинський окружний адмінсуд відмовив повністю.

«В багатьох виникає питання: чому я це продовжую? Бо це моя робота. Під час проведення розслідування про ГФ «Варта порядку», яке фінансував фонд, цифри дуже важливі. Ніхто із членів громадського формування не поніс відповідальність за свої незаконні дії. Триває розслідування СБУ щодо очільників громадського формування. Тому питання залишається відкритим: які суми і на що витрачалися з фонду Палиці? Скільки з них було передбачено на фінансування ГФ «Варта порядку»? і на які завдання членів цього формування?», – пояснила журналістка на своїй сторінці у Фейсбуку.

ГФ «Варта порядку» – це приватна охорона Ігоря Палиці, яку ЗМІ звинувачують у нападах на активістів, стеженні за політичними опонентами та перешкоджанні журналістам.

Юридичну підтримку у справі здійснював медіаюрист Олександр Бурмагін, ГО «Платформа прав людини». Судовий збір оплачує ініціатива «На суд за доступ».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські пожежники отримали подарунок від Польщі
Наступна новина Уряд Канади дозволив продавати Україні зброю
Останні новини
Схожі новини