ЗМІ повідомили, хто може стати міністром охорони здоров’я у разі відставки Степанова

ЗМІ повідомили, хто може стати міністром охорони здоров’я у разі відставки Степанова
Максим Степанов

Найбільші шанси очолити Міністерство охорони здоров'я після відставки Максима Степанова у Михайла Пасічника, який з початку року є радником голови Офісу Президента і на сьогодні займається питаннями дослідження препаратів проти COVID-19.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на співрозмовників у парламенті.

«Пасічник має досить специфічні навички в галузі фармацевтичного ринку, і до його послуг вдавалися вже неодноразово і при попередніх владах. Останній раз Пасічник з'являвся в публічному просторі у 2014 році, коли міністр охорони здоров'я Олег Мусій призначив його головою Держлікслужби, органу, що відповідає за ліцензування та контроль над виробництвом і торгівлею ліками.

Перші ж дні Пасічника на чолі Держлікслужби тоді були відзначені гучним скандалом. Почав він з видачі дозволу на реалізацію і застосування заборонених раніше препаратів індійського виробника «Дженом Біотек». До приходу Пасічника інспектори Держлікслужби неодноразово проводили перевірки підприємства в Індії та фіксували численні порушення», – йдеться у публікації.

Як зазначає видання, у 2012 та 2013 роках Держлікслужба виявила понад 20 таких порушень, які були визнані критичними та небезпечними для здоров'я людини. Компанію-виробник навіть викрили в підробці документів, що подавалися на сертифікацію в Україні. 40% всього обороту «Дженом Біотек» становив кодеїновмісний препарат «Кофекс», що активно використовувався наркозалежними при кустарному виробництві наркотиків. Після рішення Пасічника про повернення «Кофекс» в Україні препарат був виявлений в великих кількостях на аптечних складах «Фалбі».

«Пасічника пов'язують з ще одним кодеїновмісним препаратом, тільки вже українського виробництва – «Кодтерпіном». Його виробляють на одеському підприємстві «Інтерхім». Офіційно препарат називається протикашльовим засобом, але за своїм складом давно визнаний «аптечним наркотиком» №1 в Україні», – повідомляється в статті.

Останній гучний скандал, в якому фігурував Пасічник пов'язаний з банкрутством мережі аптек «Фалбі», яка належала йому.

«Наприкінці квітня 2020 року було розпочато процедуру банкрутства «Фалбі». Тільки виручених грошей від продажу майна, що залишилося не вистачить навіть на покриття боргу перед Укрексімбанком, який на сьогодні становить вже 1 млрд гривень. Dragon Capital в червні в ході розпродажу купила найбільший актив «Фалбі» – складський комплекс у Святопетровском – всього за 145 млн гривень», – йдеться у матеріалі «РБК-Україна».

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Степанова може замінити нинішній головний санітарний лікар Віктор Ляшко.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Майже 400 волинян захворіли на COVID-19 за минулу добу. З них понад 200 – у Луцьку
Наступна новина Верховна Рада відправила у відставку міністра у справах ветеранів
Останні новини
Схожі новини