Знайти роботу онлайн. Які інструменти пропонує волинський центр зайнятості

Знайти роботу онлайн. Які інструменти пропонує волинський центр зайнятості
Директор обласного центру зайнятості Роман Романюк

Волинський обласний центр зайнятості пропонує онлайн-сервіси, які допомагають потенційним працівникам і роботодавцям знайти одне одного. Вони безплатні, надійні й економлять час.

Про це розповів директор обласного центру зайнятості Роман Романюк у середу, 31 березня, під час щомісячної пресконференції.

«Ми намагаємось відповісти на запити, які є в суспільстві. А запити є на дистанційні, спрощені інструменти, максимум швидкості. Тим паче, що минулого року весь світ перейшов на дистанційну роботу – ми не можемо це ігнорувати», - сказав посадовець.

Як знайти роботу онлайн

На сайті обласного центру зайнятості є інтерактивна карта вакансій. На ній нанесені доступні вакансії в конкретних населених пунктах.

«Ми не можемо позначити на цій карті усі 1,5 тисячі вакансій. Тому закидаємо туди високооплачувані або унікальні вакансії. Це легальний і безплатний інструмент для пошуку роботи», – пояснює Роман Романюк.

Наразі на карті можна знайти, наприклад, вакансії водіїв на міжнародних перевезеннях із зарплатою 25-35 тисяч гривень, вакансії трактористів із зарплатою 20 тисяч гривень.

На карті можна побачити не лише назву вакансії та зарплату, а й завдання, ім’я роботодавця або назву організації, контактні дані.

Також вакансії публікують на сторінці Центру зайнятості у Фейсбуці. Середнє охоплення однієї вакансії – 1305 людей.

Цим інструментом може скористатись хто-завгодно, а не лише безробітні з офіційним статусом.

Окрім цього, у центрі зайнятості допомагають зняти відеорезюме та провести онлайн-співбесіди з роботодавцями.

Так виглядає інтерактивна карта. Щоб дізнатись про вакансію, потрібно клікнути на неї

Як знайти працівників онлайн

Центр зайнятості має електронний кабінет роботодавця. У ньому можна онлайн подавати звітність, публікувати вакансії, переглядати актуальні резюме, направлення центру зайнятості претендентів на роботу. Доступний моніторинг договорів на організацію громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Наразі є майже 7 тисяч зареєстрованих в електронному кабінеті роботодавців.

Онлайн-послуги для безробітних

Свій шлях з отримання статусу безробітного та пошуку роботи також можна почати онлайн. Зокрема, зареєструватись в державній службі зайнятості дозволяє портал «Дія». Для цього потрібно мати електронний підпис або пройти авторизацію через системи Bank ID, Mobile ID. Це на випадок, якщо людина не хоче чи не може йти до центру зайнятості і подавати письмову заяву.

В електронному кабінеті безробітного можна:

– створити власне резюме;

– знайти вакансію;

– ознайомитися з можливостями тимчасової зайнятості;

– ознайомитися з можливостями професійного навчання;

– дізнатися про нарахування та виплати допомоги по безробіттю;

– дізнатися про заходи, заплановані у центрах зайнятості, записатися на них.

Електронна черга

Аби люди не сиділи в коридорах центру зайнятості, не витрачали даремно часу і не наражали себе на небезпеку підхопити ковід, створена електронна черга.

У ній можна записатися на прийом до кар’єрного радника для отримання консультацій щодо сприяння працевлаштуванню, вибору професії, професійного навчання, тимчасової зайнятості, отримання юридичної консультації.

Навчання онлайн

Платформа з профорієнтації та розвитку кар’єри допомагає зареєстрованим користувачам безплатно отримувати послуги з профорієнтації: перевірити свої навички, компетенції, здатність до командної роботи.

«Фактично можна визначити, хто я, чого хочу і де мені з моїми навичками буде комфортно», – пояснює Роман Романюк.

Освітній портал державної служби зайнятості допомагає пройти навчання, курси підвищення кваліфікації, отримати допомогу у складанні документів.

Люди зі статусом «безробітний» також можуть зареєструватись на платформі Lingva skills і безплатно вивчати/покращувати свої знання англійської мови.

Нещодавно центр зайнятості створив чат-бот у месенджері Telegram. Він розповідає як зареєструватися у центрі зайнятості, які документи потрібні, які виплати по безробіттю можна отримати, повідомляє телефони гарячих ліній.

«Через карантин минулого року почало активно розвиватися дистанційне обслуговування. Зважаючи на зручність, думаю, ці тенденції лише набиратимуть обертів. Ламаємо відстані – неважливо, де перебуває роботодавець, а де – безробітний, вони можуть поспілкуватися, не витрачаючи зайвого часу на дорогу», – переконаний Роман Романюк.

Пресконференцію центру зайнятості провели в IT-школі OxiT, яку заснувала місцева компанія веб-розробки InternetDevels. Вона організовує навчання програмуванню, бо вірить, що це нові можливості і для лучан, і для IT-сфери загалом, яка отримує вмотивовані кадри. На курси беруть молодих людей вже з 17 років.

Навчання безоплатні, але кандидати повинні пройти суворий відбір на початку, а в процесі – здавати іспити. У разі успішного завершення є великі шанс почати кар’єру програміста.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Pfizer заявляє про 100% ефективність своєї вакцини для дітей
Наступна новина Голова Луцької райради розповів, що планує втілити найближчим часом
Останні новини
Схожі новини