Знамениті єдиноборці в Луцьку: як «Воїн» готується до Чемпіонату Європи з бойового самбо. ФОТО

Знамениті єдиноборці в Луцьку: як «Воїн» готується до Чемпіонату Європи з бойового самбо. ФОТО

У Луцьку в спортивному клубі «Воїн» відбулися тренувальні збори з бойового самбо. Відомі всьому світу українські спортсмени прибули на Волинь, щоб взяти участь у підготовці «воїнів» до Чемпіонату Європи з бойового самбо 2018, який проходитиме у жовтні в Чехії.

Тренувальний збір клубу «Воїн» став можливим завдяки підтримці Ігоря Палиці та його благодійного фонду «Тільки разом» та координації федерацій бойового самбо та ММА у Волинській області.

 «У нас проходили збори з бойового самбо та ММА. У Луцьк приїхали самбісти з Нетішина разом із заслуженим тренером України Геннадієм Гороховом та заслуженим майстром спорту з самбо Дмитром Бабійчуком, брати Дмитро і Владислав Парубченки та Ярослав Амосов з Києва (клуб «Гермес»)спортсмени з білоруського клубу «Професіонал» на чолі з тренером Сергієм Селівонцем», – розповів старший тренер спортивного клубу «Воїн» Андрій Зінчук.

Старший тренер спортивного клубу «Воїн» Андрій Зінчук

Голова федерації бойового самбо у Волинській області Олександр Редько зауважив, що семеро вихованців клубу «Воїн» увійшли до збірної України із бойового самбо. Він впевнений, що юні спортсмени повернуться із Чехії призерами.

Голова федерації бойового самбо у Волинській області Олександр Редько

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мекка українського кікбоксингу: як волинські «воїни» тренуються у професійному клубі «Барс». ФОТО

За словами тренера з ударної техніки клубу «Воїн» Дмитра Василенка, нинішній збір присвячений саме боротьбі, хоча змішані єдиноборства передбачають як техніку боротьби, так і ударів. Для того, щоб вдосконалити майстерність луцьких «воїнів» і були запрошені такі зірки, як неодноразовий чемпіон світу Дмитро Бабійчук, чемпіони Європи та світу з бойового самбо Ярослав Амосов, Дмитро та Владислав Парубченки.

 «Для того, щоб спортсмен діяв в бою хитріше, тактично правильно та був більш витривалим, швидким, сильнішим, на різних етапах підготовки ми проводимо збори з двох напрямків: навчально-тренувального й тактико-технічного. Наразі ми тренуємося в другому», – пояснив Дмитро Василенко.

Тренер з ударної техніки клубу «Воїн» Дмитро Василенко та двократний чемпіон Європи та світу з бойового самбо Владислав Парубченко

Тренер клубу «Професіонал» з Бресту Сергій Селівонець розповів, що як тільки вони дізналися про те, що у Луцьку відбудеться збір з бойового самбо за участі знаменитих спортсменів, вони, не вагаючись, вирішили приїхати на Волинь. 

Двократний чемпіон Європи та світу з бойового самбо Владислав Парубченко приїхав у «Воїн» разом із своїм братом Дмитром та трьохразовим чемпіоном світу з бойового самбо й дворазовим чемпіоном Європи Ярославом Амосовим, аби передати досвід волинським спортсменам.

«Бачив ще раніше, як виступали ваші хлопців – у них високий рівень. Зараз я навчав їх тому, що у мене самого найкраще виходить. Люблю працювати першим номером, «давити» противника, нав’язувати свій бій, переводити в партер та «проходити» в ноги», – розповів Владислав.

Двократний чемпіон Європи та світу з бойового самбо Владислав Парубченко

«Ми приїхали для того, щоб передати юним спортсменам свій досвід, навчити новим прийомам й спробувати їх пояснити. Разом із братами Парубченками ми показували дуже багато прийомів, наприклад, «проходи» в ноги, збивання в партер. Будь-яка дитина, якщо вона хоче цим займатися, буде невпинно тренуватися та виходити на високий рівень. Головне бажання, а у цих дітей я його точно бачив. Думаю, багато з них досягнуть нових висот», – поділився враженнями від занять Ярослав Амосов.

Що перейняли у іменитих самбістів луцькі «воїни», «Перший» розпитав у самих спортсменів.

П’ятнадцятирічний Андрій Місюк, який займається змішаними єдиноборствами та бойовим самбо вже четвертий рік, розповів, що на чемпіонат Європи з бойового самбо їхатиме вперше.

«Хоч я і їхатиму вперше, але точно очікую перемоги. На тренуваннях у «Воїні» мені подобається те, що з нами займаються справжні професіонали, тобто, якщо захотіти, то справді є можливість «пробитися» у спортивному житті», – сказав Андрій.

Гордість «Воїна» – майстер спорту України зі змішаних єдиноборств, дворазовий чемпіон України Олексій Бондаренко займається ММА два з половиною роки.

Олексій Бондаренко

«Коли у мене все почало виходити, то я відчув, що це мій спорт. Ці збори та клуб «Воїн» дали зрозуміти, що в подальшому я хочу більш професійно займатися ММА», – поділився Олексій.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Шлях воїна Олексія Бондаренка: з виховної колонії у чемпіони з ММА

Хлопці під час тренувань

Представники клубів «Гермес», «Воїн», «Професіонал» та брати Парубченки на зборах з бойового самбо та ММА

Брати Парубченки

Фото – Володимир ПІВОВАР(для Першого).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Заготівля дикорослої продукції поповнила бюджет Волині майже на 5 мільйонів гривень
Наступна новина «Піфагорові штати», «Кольорова капустинка» та перевтілення: результати учасниць «Пігмаліон 3D»
Останні новини
Схожі новини