Волинські лісівники розповіли, чому заборонили заготовляти березовий сік

Волинські лісівники розповіли, чому заборонили заготовляти березовий сік

На Волині заборонено заготовляти березовий сік у зв’язку з пошкодженням дерев.

У коментарі «Першому» начальник відділу лісового господарства Волинського ОУЛМГ Борис Бабеляс розповів, що така заборона була завжди.

«Обмеження щодо заготівлі березового соку існує стільки, скільки й лісове господарство.  Просто зараз на цьому чомусь загострили увагу», – каже він.

Нагадаємо, На Волині заборонили заготовляти березовий сік. ВІДЕО

Він пояснює це тим, що злив березового соку – це заготівля другорядних лісових матеріалів, а це відноситься до спеціального використання лісових ресурсів.

За його словами, заготівля соку несе за собою утворення отвору в дереві, а це призводить до того, що воно припиняє свій ріст.

«Збирання грибів та ягід не призводить до виснаження природних ресурсів, а тут пошкоджується дерево, в результаті чого припиняється його ріст. За кілька років воно втрачає повністю свою технічну якість», – пояснює начальник відділу лісового господарства.

Він додав, що на власній присадибній ділянці охочі можуть заготовляти сік, але не на тих землях, які належать до лісогосподарського призначення.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучан штрафують за те, що вони палять гілля та сміття
Наступна новина Нові стандарти будівництва призведуть до здорожчання квартир та забудови передмістя
Останні новини
Схожі новини