Звернення щодо звільнення політичних бранців в РФ

Звернення щодо звільнення політичних бранців в РФ

Україна – це народ, який прагне жити в мирі, злагоді, процвітаючій демократичній країні.

Саме такі погляди у громадського та політичного діяча Миколи Андроновича Карпюка (21.05.1964 р. н.). Сьогодні він політичний бранець Росії. Сфабриковану спецслужбами справу на рівні нашої держави визнали фарсом. Однак, гучні заяви політиків досі не дали бажаних результатів.

Микола Андронович один з тих, хто започаткував національно-визвольний рух в Україні ще на зорі незалежності, відіграв помітну роль у керівництві УНА-УНСО, був заступником голови політичної партії праворадикального спрямування Юрія Шухевича, яка згодом стала одним з ініціаторів створення руху «Правий сектор» та одноіменної партії. Він відстоював інтереси народу, приймав активну участь у Революції Гідності та словом і ділом боровся за суверенну незалежну Україну.

Також жертвою сфальсифікованого російського слідства став історик та журналіст Станіслав Клих, якого звинувачують  у тому, що він воював проти російських федеральних сил у складі збройних формувань самопроголошеної Чеченської Республіки Ічкерія.

Крім того, під вартою за різними сфабрикованими справами залишаються кілька десятків в’язнів, серед них такі відомі особистості як Олег Сенцов та Олександр Кольченко.

Європаламент, міжнародні організації виступали на їх захист. Водночас, перспективи звільнення цих бранців залишаються доволі примарними.

Ми, депутати Волинської обласної ради, звертаємося до Вас з проханням посприяти звільненню політичних бранців в РФ, які перебувають у неволі, і повернути Миколу Карпюка, Станіслава Клиха, Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших громадян на Батьківщину, де живуть та чекають їх родини та друзі.

Ми віримо, що вони ще зроблять не одну добру справу для українського народу та нашої держави.

 

Прийнято на 20 сесії

 

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ТОП-10 найбільш популярних інтернет-видань Волині
Наступна новина У селі на Волині пенсіонерів і атовців стрижуть безплатно. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини