Обираємо героя 2019 року на «Першому»

Весь минулий рік «Перший» розповідав про успішних і непересічних людей. Зі сторінок видання читачі дізнавались про волинських спортсменів, бізнесменів, волонтерів, митців… Їхні долі, шлях успіху, рецепти перемог не залишають байдужими.

Щомісяця ви, наші читачі, обирали героя – людину, яка найбільше запам’яталась, чиї думки і розповіді вразили.

Тепер настав час обрати героя року. Номінанти – усі герої місяця 2019 року. Традиційно переможе той, за кого проголосує найбільше людей.

Голосування відбуватиметься на сторінці у Фейсбуці за цим посиланням. Для цього необхідно вказати номер обраного вами героя у коментарях. Зараховуються тільки коментарі під оригінальним дописом. Коментарі під репостами допису на інших сторінках та в особисті повідомлення сторінки «Першого» враховуватись не будуть!

Претенденти на звання героя чи героїні 2019 року.

№1 Герой січня Юрій Ліснічук

Себе він називає «тролейбусним фанатом». Більше за цього хлопця про луцькі тролейбуси не знає ніхто.

Йому 30 років. Роками збирає інформацію про тролейбуси в Луцьку. Публікує її на різних сайтах. Влаштовує у Луцьку екскурсії таким же фанатам із інших міст та навіть з-за кордону.

В архіві Юрія Ліснічука – колосальна добірка відомостей про розвиток громадського транспорту в місті. Особлива «любов» у нього – до тролейбусів. За свої кошти пофарбував два міські тролейбуси. А ще він він автор ідеї про тролейбус-музей у Луцьку.

Більше тут: Врятувати, бо поріжуть. Історія луцького фаната тролейбусів. ФОТО

№2 Герой лютого Олександр Дудар

Він – судинний лікар-хірург вищої кваліфікаційної категорії. Заслужений лікар України. Працює у Волинській обласній клінічній лікарні. Дев’ятий рік поспіль рятує людські життя. За плечима – складні операції тривалістю понад 12 годин.

Не тільки оперує, а й відповідає за проведення всіх хірургічних втручань у медзакладі.

Любить футбол. І перемагати. Шкодує, що не бував на фронті. Його поле битви – тут. Але про себе каже, що він такий, що не тільки пішов би, а й повів би когось за собою.

Більше тут: «Лікарня – як великий завод», – хірург Олександр Дудар. ЛЮДИНА ЧАСУ

№3 Герой березня Петро Приймачок

Петро – шаховий чемпіон компанії Modern-Expo. Два роки поспіль він здобув перемогу на чемпіонатах із шахів, які проводить компанія.

А ще він старожил на виробництві. Працює аж 21 рік!

За цей час був керівником різних цехів. Зараз він – заступник начальника цеху брендованого обладнання. У робочий час – керівник, в обідній – шахіст.

У Петра цікава історія життя, адже до Modern-Expo він працював медиком в армії.

Більше тут: «Найсильніший суперник грав зі мною на… уявній шахівниці». Історія шахового чемпіона Modern-Expo

№4 Героїня квітня Софія Золотопупова

Дівчина досліджує молюски (точніше – пласкі черви, які в них «живуть»). Вона знає, як дістати з молюска… печінку, щоб дослідити її під мікроскопом.

Своїми молюсками дівчинка з Луцька вразила весь світ, бо перемогла на міжнародній олімпіаді з екології «The Golden Climate Olympiad», яка відбулась у Кенії.

Роботу, у якій вона досліджувала молюсків волинських водойм, визнали найкращою у секції «екологія».

Більше тут: «У мене вся хата завалена цими молюсками». Школярка з Луцька, яка перемогла на міжнародній олімпіаді

№5 Герої травня - Саша Багнюк, Віталій Ходаковський, Віктор Гомон та Ігор Подоба

Усі вони вчаться у Ківерцівському медколеджі. 8 травня хлопці опинились в одному вагоні потяга і врятували чоловіка, якому стало зле. Виявилось, у того був серцевий напад. Пізніше лікарі розповіли, що, якби не хлопці, чоловік міг не вижити.

Більше тут: Студенти, які врятували чоловіка у дизелі. Ми познайомилися з ними

№6 Герой червня Ігор Гузь

Він – народний депутат від округу № 19. Вважається одним із найефективніших депутатів-мажоритарників за результатами моніторингу громадянської мережі «ОПОРА».

Засновник фестивалів «Бандерштат» та «Княжий» і змагань із крос-триатлону «Polissia Challenge Cup».

Популяризує здоровий спосіб життя. Займається бігом та плаванням. Відомий тим, що перепливає озера.

Більше тут: «Реваншу не буде… Я не дам». Ми поговорили з народним депутатом Ігорем Гузем

№7 Герой липня Сергій Капацина

Він – ресторанний менеджер з 14-річним стажем. Працював у Севастополі, відкривав різні заклади і керував ними – від класичних ресторанів до стриптиз-клубів. Його гордість – м’ясний бар «Gallardo», адже починав його з білих стін і одної кімнатки.

4 роки тому виїхав з Криму. Переїхав до брата у Луцьк, став придивлятися до місцевих ресторанів. Кілька місяців працював менеджером «Patio do Fiori», потім у «First Cafe», а вже після того потрапив у «Гранд Персону». Пізніше був менеджером в «Bar 11», а зараз – керівник проекту «Фудтрак Забіяка BBQ».

Більше тут: «У Луцьку не відкривають нові ресторани, бо є Кораблик!» – менеджер ресторанів Сергій Капацина

№8 Герої серпня Назар Михалюк та Лілія Данилюк

Вони – засновники луцької приватної школи «ThinkGlobal». Заклад особливий сучасним підходом до навчання та використанням у навчальному процесі різних технологій. У післяурочний час діти можуть вивчати іноземні мови, програмувати, займатися художньою гімнастикою, малювати, вивчати бойові мистецтва.

З цікавинок: нема домашніх завдань, не потрібно купувати та носити в школу підручники, зошити та канцелярію, 120-бальна система оцінювання, діти не знають оцінок один одного, перекуси у формі шведського столу тощо.

Більше тут: Школа «ThinkGlobal» у Луцьку збирає під своїм дахом кращі центри розвитку дитини

№9 Герой вересня Павло Зінін

Павло - звичайний устилузький парубок. Йому 33. Ріс у родині музикантів. Певний час грав у рок-гурті «Інші». Викладав у школі. Перекладав з англійської. 9 сезонів відбув на заробітках у Польщі. Увесь цей час думав про свій проект, збирав гроші, читав книжки і таки його втілив. Він відкрив в Устилузі кіоск із кавою.

Поява його кіоска стала маленькою містечковою сенсацією. Бізнес тут зачинають рідко. А він ризикнув.

Більше тут: Пий каву, сортуй сміття. Як музикант Павло відкрив кавовий кіоск і вчить Устилуг бути іншим

№10 Герой жовтня Микола Калачук

Він – голова Забродівської ОТГ. Коли чуєш слово «Заброди», то завше на думку спадає слово «проєкти». То - чи не перша активна сільська громада Волині, яка навчилася заробляти гроші у рамках міжнародних програм, грантів, конкурсів тощо. Якби не проєктна хватка, Заброди і донині лишилися б без доріг і з «совковими» школами чи садочками.

Микола Калачук очолив звичайну поліську сільраду: без доріг, без мостів, в болотах та з низкою закладів, які не витримали немилосердних «вітрів постсовдепівських змін». Тепер його громада на міжнародних проєктах «зуби з’їла».

Більше тут: Європа для тьотки Марії. Як Заброди з 90-х заробляють на проєктах. ГРОМАДА МОЖЕ

№11 Герої листопада Олександр та Альона Юхимчуки

Олександр та Альона Юхимчуки – християни-протестанти. Місіонери. Очолюють луцьку філію міжнародної християнської організації «Молодь з місією».

Займаються сімейним служінням – допомагають подружжям подолати кризу в стосунках та готують наречених до шлюбу. Також вони навчають сімейного служіння інші пари.

Влаштовують у Луцьку фестиваль сім’ї. Діляться досвідом на християнських таборах, фестивалях, семінарах у різних містах світу. Ще їх можна зустріти в Підгайцях у будинку «Молоді з місією».

Більше тут: «У кожного є прірва розміром з Бога». Розмова з місіонерами Олександром та Альоною Юхимчуками

№12 Героїня грудня Ганна Колесник

Завідувачка відділення малоінвазивної хірургії Луцької міської клінічної лікарні Ганна Колесник – єдина на Західній Україні докторка наук, професорка і водночас практикуюча лікарка. Щокілька місяців вона їздить на закордонні конференції, щоб привезти на Волинь нові методики, і щоразу відмовляє на запрошення працювати у польських та німецьких клініках.

Окрім міської лікарні, Ганна Колесник встигає приймати пацієнток у кількох приватних медичних центрах та викладати в двох вишах. До неї їдуть не тільки жінки з сусідніх областей, а й ті, що вже давно живуть за кордоном.

Попри шалений графік і пережитий інфаркт, Ганна Колесник не планує зупинятись і не вірить у лікарське вигорання. Студентам та лікарям завжди каже, що до пацієнтів треба ставитись так, як до самого себе. Краще зрозуміти тих, кого лікує, жінці допоміг складний досвід – 7 місяців на лікарняному ліжку без можливості встати.

Більше тут: Була щаслива, коли в 6 ранку кликали на операцію. Історія луцької лікарки Ганни Колесник

Голосування триватиме протягом двох тижнів. Результати будуть відомі 14 лютого. Пролосувати можна ТУТ.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коронавірус: у «відрізаному від світу» Ухані перебуває 49 українців
Наступна новина Лучани можуть передавати показники електролічильника через Viber
Схожі новини